Ο Ν. Τσάκος προτρέπει το νέο πρωθυπουργό του Ηνωμένου Βασιλείου να κάνει το Λονδίνο πιο ελκυστικό για τους εφοπλιστές

Ο Νικόλας Τσάκος κάλεσε το νέο πρωθυπουργό του Ηνωμένου Βασιλείου Ρίσι Σούνακ να κάνει το Λονδίνο πιο ελκυστικό μέρος για τους εφοπλιστές.

Ο Νικόλας Τσάκος και η Tsakos Energy Navigation (TEN), αποφάσισε να συμμετάσχει ως χορηγός της Διεθνούς Εβδομάδας Ναυτιλίας του Λονδίνου (LISW) του επόμενου έτους.

Η πρωτεύουσα του Ηνωμένου Βασιλείου είναι για ναυτιλιακές χρηματοπιστωτικές υπηρεσίες ό,τι και η Ελλάδα για την πλοιοκτησία, και μπορεί πολύ εύκολα να γίνει η «Σιγκαπούρη του Τάμεση», , μέσω της δύναμης των θεσμών και των ασφαλιστικών της, των νομικών και των ναυλομεσιτών, είπε ο κ. Τσάκος.

Ενώ το Λονδίνο αναγνωρίζεται ως κορυφαίο κέντρο για τις παγκόσμιες θαλάσσιες χρηματοοικονομικές και εμπορικές υπηρεσίες, η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου έχει μια μεγάλη ευκαιρία να εξετάσει τι χρειάζεται για να προσελκύσει πίσω εκείνους τους πλοιοκτήτες, Έλληνες και άλλους, που έχουν εγκαταλείψει το Ηνωμένο Βασίλειο για άλλα κέντρα όπως Μονακό και Ελβετία, είπε.

«Το Λονδίνο εξακολουθεί να είναι ένας πολύ σημαντικός εμπορικός κόμβος της ναυτιλίας, αλλά πρέπει να εργαστεί σκληρά για να διατηρήσει αυτό το καθεστώς. Θα ήταν ωραίο να δούμε την κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου να χρησιμοποιεί την εβδομάδα LISW23 για να ανακοινώσει νέα κίνητρα για να ενθαρρύνει τις εταιρείες να μετεγκατασταθούν και να αρχίσουν να επενδύουν στο Λονδίνο. Τα οφέλη που συνδέονται με τον αυξανόμενο ρόλο του Λονδίνου ως πολύ σημαντικό χρηματοοικονομικό και εμπορικό ναυτιλιακό κέντρο είναι πολύ ισχυρότερα από τυχόν απώλειες σε φορολογικά έσοδα που θα μπορούσε να έχει η κυβέρνηση», είπε ο κ. Τσάκος.

«Τα οφέλη που συνδέονται με τον αυξανόμενο ρόλο του Λονδίνου ως παγκόσμιου κορυφαίου εμπορικού και χρηματοοικονομικού ναυτιλιακού κέντρου θα είχε τεράστια αξία για τη ναυτιλιακή P+L της χώρας», τόνισε.

Διαβάστε ακόμα