O Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης στο ΥΝΑ

«Πρωτάρης» σε υπουργικό θώκο είναι ο νέος υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, που την περίοδο 2001- 2004 διετέλεσε υπεύθυνος του Τομέα Ναυτιλίας της Νέας Δημοκρατίας.

Ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, που γεννήθηκε το 1969, στη Γλυφάδα είναι γόνος γνωστής πολιτικής οικογένειας και για πρώτη φορά εξελέγη βουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία στην Β’ Αθηνών στις εκλογές του 2000. Επανεξελέγη το 2004, το 2007 και το 2009 και από τον Ιανουάριο έως τον Οκτώβριο του 2009 διετέλεσε Υφυπουργός Εξωτερικών, με αρμοδιότητα την οικονομική διπλωματία της χώρας.

Σήμερα είναι μέλος της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων και Εθνικής Άμυνας της Βουλής, καθώς και τακτικό μέλος των Κοινοβουλευτικών Συνελεύσεων του Συμβουλίου της Ευρώπης και της Δυτικοευρωπαΐκής Ένωσης (από το 2004).

Ο κ. Βαρβιτσιώτης θα παραλάβει το υπουργείο από τον βουλευτή Χίου Κωστή Μουσουρούλη, ο οποίος δέχτηκε κριτική για βραδύτητα στις αποφάσεις και στις κινήσεις αν και όσοι του καταλογίζουν τα παραπάνω παραβλέπουν ότι για πολύ καιρό από την ανάληψη των καθηκόντων του αναλώθηκε με την ανασυγκρότηση του διαλυμένου επί ΠΑΣΟΚ υπουργείου Ναυτιλίας.

Στα «πλην» του κ. Μουσουρούλη προσμετρήθηκε και η ανεπαρκής συνεννόηση μα τα άλλα δύο κόμματα, που στήριζαν την κυβέρνηση, το ΠΑΣΟΚ και τη ΔΗΜΑΡ στο περίφημο, πια, νομοσχέδιο για την ανασυγκρότηση του ΥΝΑ.

Ωστόσο, ο ίδιος φέρεται να αντιστάθηκε σε ακραίες νεοφιλελεύθερες φωνές της κυβέρνησης, που ζητούσαν την πλήρη άρση του καμποτάζ στα σκάφη αναψυχής, όπως η υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη και ίσως και αυτό να βάρυνε για την αντικατάστασή του.

Το νέο κυβερνητικό σχήμα

Στο νέο κυβερνητικό σχήμα, το οποίο αριθμεί 41 στελέχη, εκ των οποίων τα 11 προέρχονται από το ΠΑΣΟΚ, υπουργός Εξωτερικών και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης αναλαμβάνει ο Ευάγγελος Βενιζέλος.

Λόγω της ανάληψης του ΥΠΕΞ από τον κ.Βενιζέλο, ο Δ. Αβραμόπουλος μετακινήθηκε στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας και ο Π.Παπανιωτόπουλος στο υπουργείο Πολιτισμού.

Το κρίσιμο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, με την «καυτή πατάτα» της απόλυσης δημοσίων υπαλλήλων ανέλαβε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, το πάντα κρίσιμο Υγείας ο Αδ. Γεωργιάδης ενώ στο υπουργείο Εργασίας παραμένει ο Γ. Βρούτσης.

Υπουργός Ανάπτυξης παραμένει ο Κ.Χατζηδάκης, αλλά το κομμάτι των υποδομών, το οποίο αποσπάται από το πρώην υπερ-υπουργείο, αναλαμβάνει ο Μ.Χρυσοχοΐδης.

Καμία αλλαγή δεν έγινε στο υπουργείο Οικονομικών, όπου παραμένει -όπως αναμενόταν- υπουργός ο Γ.Στουρνάρας, αναπληρωτής υπουργός ο Χρ.Σταϊκούρας και υφυπουργός ο Γ.Μαυραγάνης.

Υφυπουργός για τη δημόσια ραδιοτηλεόραση ο Π.Καψής, ενώ κυβερνητικός εκπρόσωπος παραμένει ο Σ.Κεδίκογλου.

Αμετακίνητοι παραμένουν ο υπουργός Παιδείας Κ.Αρβανιτόπουλος, Αγροτικής Ανάπτυξης Αθ.Τσαυτάρης, Δημόσιας Τάξης Ν.Δένδιας, Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη και Μακεδονίας-Θράκης Θ.Καράουγλου και Επικρατείας Δ.Σταμάτης.

Η νέα κυβέρνηση

Πρωθυπουργός
Αντώνης Σαμαράς

Υπουργείο Εξωτερικών
Υπουργός: Ευάγγελος Βενιζέλος (αντιπρόεδρος της κυβέρνησης)
Υφυπουργός: Δημήτρης Κούρκουλας
Υφυπουργός: Άκης Γεροντόπουλος

Υπουργείο Οικονομικών
Υπουργός: Γιάννης Στουρνάρας
Αναπληρωτής υπουργός: Χρήστος Σταϊκούρας
Υφυπουργός: Γιάννης Μαυραγάνης

Υπουργείο Εθνικής Αμυνας
Υπουργός: Δημήτρης Αβραμόπουλος
Αναπληρώτρια υπουργός: Φώφη Γεννηματά
Υφυπουργός: Αθανάσιος Δαβάκης

Υπουργείο Εσωτερικών
Υπουργός: Γιάννης Μιχελάκης
Αναπληρωτής υπουργός: Λεωνίδας Γρηγοράκος

Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης
Υπουργός: Κυριάκος Μητσοτάκης
Υφυπουργός: Εύη Χριστοφιλοπούλου

Υπουργείο Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας
Υπουργός: Κωστής Χατζηδάκης
Υφυπουργός: Αθανάσιος Σκορδάς
Υφυπουργός: Νότης Μηταράκης

Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων
Υπουργός: Μιχάλης Χρυσοχοΐδης
Υφυπουργός: Μιχάλης Παπαδόπουλος

Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων
Υπουργός: Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος
Υφυπουργός: Κώστας Γκιουλέκας
Υφυπουργός: Συμεών Κεδίκογλου

Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού
Υπουργός: Πάνος Παναγιωτόπουλος
Υφυπουργός Αθλητισμού: Γιάννης Αδριανός

Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής
Υπουργός: Γιάννης Μανιάτης
Αναπληρωτής υπουργός: Σταύρος Καλαφάτης
Υφυπουργός: Ασημάκης Παπαγεωργίου

Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας
Υπουργός: Γιάννης Βρούτσης
Υφυπουργός: Βασίλης Κεγκέρογλου

Υπουργείο Υγείας
Υπουργός: Αδωνις Γεωργιάδης
Υφυπουργός: Αντώνης Μπέζας
Υφυπουργός: Σοφία Βούλτεψη

Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων
Υπουργός: Αθανάσιος Τσαυτάρης
Αναπληρωτής υπουργός: Μάξιμος Χαρακόπουλος

Υπουργείο Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων
Υπουργός: Χαράλαμπος Αθανασίου

Υπουργείο Δημοσίας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη
Υπουργός: Νίκος Δένδιας

Υπουργείο Τουρισμού
Υπουργός: Όλγα Κεφαλογιάννη

Υπουργείο Ναυτιλίας και Αιγαίου
Υπουργός: Μιλτιάδης Βαρβτσιώτης

Υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης
Υπουργός: Θεόδωρος Καράογλου

Υπουργός Επικρατείας
Δημήτρης Σταμάτης

Υφυπουργός για θέματα δημόσιας ραδιοτηλεόρασης
Παντελής Καψής

Κυβερνητικός εκπρόσωπος
Σίμος Κεδίκογλου

pireas2day.gr

Διαβάστε ακόμα

Η ΑΝΕΚ εξέδωσε το ακόλουθο δελτίο τύπου:

«Με σταθερή παρουσία στις μεγάλες τουριστικές εκθέσεις της Ευρώπης η ΑΝΕΚ LINES επιβεβαιώνει τη διαχρονική στρατηγική της εταιρείας να έχει ισχυρή παρουσία στις τουριστικές αγορές του εξωτερικού, αναδεικνύοντας την ποιότητα και τη φιλόξενη εξυπηρέτηση του ελληνικού τουρισμού.

Στο πλαίσιο αυτό, η ΑΝΕΚ LINES συμμετείχε με μεγάλη επιτυχία σε δύο Διεθνείς Εκθέσεις Τουρισμού και συγκεκριμένα στη Vienna International Tourism Fair στη Βιέννη της Αυστρίας (10-13/1), και στη Διεθνή Τουριστική Έκθεση «CMT» στη Στουτγκάρδη της Γερμανίας (12-20/1).

Η ΑΝΕΚ LINES δίνει ιδιαίτερη έμφαση στη συμμετοχή της στις εκθέσεις αυτές καθώς αποτελούν σημαντικούς φορείς ενίσχυσης του ελληνικού τουρισμού.
Αξίζει να αναφερθεί ότι η CMT, θεωρείται μία από τις μεγαλύτερες ετήσιες διεθνείς συναντήσεις στο χώρο του Γενικού Τουρισμού, με περίπου 2.000 χιλιάδες εκθέτες από όλο τον κόσμο και πάνω από 200.000 χιλιάδες επισκέπτες. Αποτελώντας σημείο αναφοράς, η CMT φέρνει σε επαφή επαγγελματίες του τουρισμού και το ευρύ κοινό, δίνοντας το στίγμα του τουρισμού διεθνώς.

Τα μοντέρνα, εντυπωσιακά περίπτερα, της ΑΝΕΚ LINES, αποτέλεσαν πόλο έλξης για τους χιλιάδες επισκέπτες των 2 εκθέσεων και απέσπασαν εξαιρετικές κριτικές από κοινό και εκθέτες. Οι επισκέπτες των περιπτέρων της ΑΝΕΚ LINES ενημερώθηκαν από στελέχη της εταιρείας για τους δεκάδες ελληνικούς νησιωτικούς προορισμούς που εξυπηρετούν τα πλοία της ΑΝΕΚ καθώς και για τις υψηλού επιπέδου παρεχόμενες υπηρεσίες εν πλω.

Η ΑΝΕΚ LINES, εκπροσωπώντας στις ευρωπαϊκές εκθέσεις τον νευραλγικό κλάδο του τουρισμού, με την αξιοπιστία και την ελληνική φιλοξενία που τη χαρακτηρίζουν ισχυροποιεί τη θέση της στον κλάδο της ακτοπλοΐας προβάλλοντας παράλληλα τον ελληνικό τουρισμό διεθνώς.»

Διαβάστε ακόμα