Οι αρχές της Σαγκάης ισχυρίζονται ότι η πόλη θα ανοίξει την επόμενη εβδομάδα

Η 20η Μαΐου δόθηκε ως η πρώτη επίσημη προθεσμία για να ανοίξει η Σαγκάη, η μεγαλύτερη πόλη της Κίνας.

To μεγαλύτερο λιμάνι εμπορευματοκιβωτίων του κόσμου στη Σαγκάη μπήκε σε lockdown στα τέλη Μαρτίου για 10 ημέρες, ως μέρος της αυστηρής πολιτικής της Κίνας για να εξαλείψει τη μετάδοση της COVID-19.

Το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού των 25 εκατομμυρίων της πόλης ζει έκτοτε σε lockdown με επιβλαβείς επιπτώσεις στις τοπικές μεταφορές. Η δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου απειλείται με συντριβή λόγω κορονοϊού – με σημαντικές επιπτώσεις στην παγκόσμια οικονομία και ιδιαίτερα στις γερμανικές εταιρείες που είχαν εναποθέσει τις ελπίδες ανάπτυξής τους στην κινεζική αγορά όσο λίγες άλλες.

Μέχρι σήμερα, οι αρχές της Σαγκάης δεν ήταν πρόθυμες να δώσουν μια συγκεκριμένη ημερομηνία για το πότε θα άνοιγε ξανά η πόλη λόγο της έξαρσης των κρουσμάτων στις 16 συνοικίες της.

Όσον αφορά τις λιμενικές λειτουργίες, ο Peter Sand, αναλυτής στην πλατφόρμα εμπορευματοκιβωτίων Xeneta, είπε ότι θα χρειαστούν από τέσσερις έως οκτώ εβδομάδες για να ξαναρχίσουν οι κανονικές λειτουργίες, ενώ τερματικοί σταθμοί στις ΗΠΑ και την Ευρώπη έχουν επανειλημμένα προειδοποιηθεί από αναλυτές εμπορευματοκιβωτίων για να προετοιμαστούν για ένα κύμα «μαζικής απελευθέρωσης» εξαγωγών από την επαναλειτουργία της Σαγκάης.

Τουλάχιστον 32 πόλεις σε ολόκληρη την Κίνα βρίσκονται τώρα υπό πλήρη ή μερικό lockdown, επηρεάζοντας έως και 220 εκατομμύρια ανθρώπους, σύμφωνα με υπολογισμούς του διεθνούς ειδησεογραφικού καναλιού CNN.

Διαβάστε ακόμα