Οι αρχές του Γκέτεμποργκ συνεχίζουν την επιχείρηση στο φορτηγό πλοίο που καίγεται για πάνω από 1 εβδομάδα

Το φορτηγό Storni μεταφέρθηκε στο λιμάνι του Γκέτεμποργκ το Σαββατοκύριακο, όπου συνεχίζεται η επιχείρηση κατάσβεσης της φωτιάς στο φορτίο ξυλείας που είναι φορτωμένο το πλοίο, εννέα ημέρες αφότου ξέσπασε η πρώτη φλόγα.

Εκτός από την κατάσβεσης της φωτιάς, βρίσκεται σε εξέλιξη επιχείρηση εκφόρτωσης φορτίου. Το κατεστραμμένο φορτίο φορτώθηκε από το πλοίο σε ανοιχτά κοντέινερ που βρίσκονται στην αποβάθρα και στη συνέχεια οδηγήθηκαν σε κοντινό κέντρο ανακύκλωσης της Stena Recycling. Στην προβλήτα τοποθετείται το φορτίο που δεν έχει υποστεί ζημιά και από εκεί φορτώνονται σε φορτηγίδες που βρίσκονται στο σημείο.

«Είναι μια εντυπωσιακή επιχείρηση που βρίσκεται σε εξέλιξη αυτή τη στιγμή, η οποία είναι δυνατή χάρη σε μια πολύ καλή συνεργασία μεταξύ όλων των εμπλεκόμενων μερών», δήλωσε ο Elvir Dzanic, Διευθύνων Σύμβουλος της Λιμενικής Αρχής του Γκέτεμποργκ.

Η εκτίμηση της Υπηρεσίας Διάσωσης του Γκέτεμποργκ είναι ότι οι εργασίες πρόσβασης στις εστίες φωτιάς του φορτίου ενδέχεται να συνεχιστούν για μερικές ημέρες. Η εκφόρτωση του φορτίου αναμένεται να διαρκέσει περίπου μία εβδομάδα, σύμφωνα με την εκτίμηση της συμβεβλημένης εταιρείας διάσωσης T&T Salvage.

Διαβάστε περισσότερα για το συμβάν

Διαβάστε ακόμα