Οι ΗΠΑ εξάγουν κάθε δυνατή ποσότητα φυσικού αερίου

Πλοία μεταφοράς φυσικού αερίου ελλιμενίζονται ή φορτώνουν και στους επτά τερματικούς σταθμούς εξαγωγής υγροποιημένου φυσικού αερίου των ΗΠΑ για πρώτη φορά στην ιστορία, σηματοδοτώντας ένα κομμάτι της ιστορίας του κλάδου και σημειώνοντας ροές ρεκόρ προς τα εργοστάσια εν μέσω υψηλών τιμών και εντάσεων στην Ευρώπη.

Το υπό ελληνική σημαία πλοίο μεταφοράς LNG Yiannis είναι ελλιμενισμένο στον τερματικό σταθμό της Venture Global LNG στο Calcasieu Pass στη Λουιζιάνα, ο οποίος παραμένει υπό κατασκευή, αλλά έχει λάβει άδεια από την Ομοσπονδιακή Ρυθμιστική Επιτροπή Ενέργειας να στείλει φορτία κατά τη διαδικασία εκκίνησης του τερματικού σταθμού εξαγωγών. Η άφιξη το Σαββάτου το απόγευμα των LNGships Manhattan στο τερματικό σταθμό LNG της Kinder Morgan στο Elba Island στη Georgia, σηματοδότησε τις φορτώσεις στους άλλους έξι τερματικούς σταθμούς εξαγωγής LNG των ΗΠΑ.

Αν και τα πλοία ,μεταφοράς LNG θα παραμείνουν ελλιμενισμένα μόνο για λιγότερο από μία ημέρα, η ζήτηση από τις φορτώσεις τους βοήθησε να σημειώσουν ρεκόρ 13,3 δισεκατομμυρίων κυβικών ποδιών φυσικού αερίου στους τερματικούς σταθμούς εξαγωγής LNG των ΗΠΑ το Σάββατο. Μόλις το Calcasieu Pass LNG τεθεί σε πλήρη λειτουργία, οι επτά τερματικοί σταθμοί εξαγωγής LNG των ΗΠΑ θα μπορούν να αντλούν έως και 13,9 δισεκατομμύρια κυβικά πόδια φυσικού αερίου την ημέρα, ενισχύοντας το προβάδισμα της Αμερικής έναντι του Κατάρ και της Αυστραλίας ως ο κορυφαίος προμηθευτής στον κόσμο, όπως δείχνουν στοιχεία από την Υπηρεσία Ενεργειακών Πληροφοριών των ΗΠΑ.

Από τις περίπου 5 ντουζίνες φορτίων LNG των ΗΠΑ που είναι στο νερό, περισσότερα από τα δύο τρίτα κατευθύνονται προς την Ευρώπη, όπου τα χαμηλά χειμερινά αποθέματα και οι εντάσεις μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας έχουν εκτοξεύσει τις τιμές του φυσικού αερίου στην ήπειρο σε έξι φορές υψηλότερο από τον αμερικανικό δείκτη αναφοράς Henry Hub.

Διαβάστε ακόμα