Οι πλούσιοι της Eλληνικής ναυτιλίας

pontoporos_nautilia_ (2)

Μπορεί να μη φιγουράρουν στη λίστα του περιοδικού Forbes με τους πλουσιότερους του πλανήτη, όπως έγινε με τρεις Έλληνες εφοπλιστές, ωστόσο, και αυτοί κατοικοεδρεύουν στα ισχυρά σαλόνια της ελληνικής και παγκόσμιας ναυτιλίας.

Ο λόγος για τον Γιάννη Αγγελικούση, τον Γιώργο Προκοπίου, τον Πέτρο Λιβανό και τον Γιώργο Οικονόμου οι οποίοι «κοσμούν» τη λίστα του Bloomberg.

Ο Γιάννης Αγγελικούσης έχει συμφέροντα 2,4 δισ. δολαρίων στον ναυτιλιακό του όμιλο, όπου το συμπέρασμα βασίζεται στα επίπεδα τραπεζικής χρηματοδότησης, υποστηρίζει το Bloomberg.

Αυτό θα τον έθετε πολύ κοντά πίσω από τον Φίλιππο Νιάρχο, ο οποίος αναφέρεται στη λίστα ως ο πλουσιότερος άνθρωπος στην Ελλάδα, κοντά με τον συμπατριώτη του, Σπύρου Λάτση.

Η περιουσία του επικεφαλής της Dynacom, Γιώργος Προκοπίου υπολογίζεται στα 2 δισ. δολάρια, με βάση την ανάλυση του στόλου των εταιρειών του και των μεριδίων του στις εισηγμένες εταιρείες.

Ο Πήτερ Λιβανός, ο οποίος συμμετέχει σε δύο -εισηγμένες στα χρηματιστήρια- ναυτιλιακές επιχειρήσεις, τη GasLog και τη Euronav, όπου είναι και ο πρόεδρος της εταιρείας, τοποθετείται στα 1,7 δισ. δολάρια, ενώ ο διευθύνων σύμβουλος της DryShips, Γιώργος Οικονόμου, υπολογίζεται στα 1,5 δισ. δολάρια.

Με βάση αυτές τις εκτιμήσεις, θα τοποθετούνταν κοντά στους μεγιστάνες, Richard Elman με περιουσία 1,8 δισ. δολαρίων και του Λόρδου Michael Ashcroft με 1,5 δισ. δολάρια, σύμφωνα με το Forbes.

dealnews.gr

Διαβάστε ακόμα