Ολοκλήρωση αγοράς του Golar Igloo από την Partnership

golar_igloo_oloklirwsi_agoras_apo_partership_

Η Golar LNG Partners (ή αλλιώς “Partnership”) ανακοίνωσε σήμερα, σε συνέχεια της ανακοίνωσης της στις 5 Δεκέμβρη του 2013, ότι έχει ολοκληρώσει την εξαγορά της εταιρείας που κατέχει και λειτουργεί το FSRU Golar Igloo από την Golar LNG Limited στην τιμή των 310 περίπου εκατομμυρίων δολαρίων.

Η Partnership χρηματοδότησε την τιμή αγοράς με την ανάληψη των εκκρεμών δανειακών υποχρεώσεων που σχετίζονται με το Golar Igloo, για το ποσό των 161,3 εκατομμυρίων δολαρίων, ενώ το υπόλοιπο του ποσού προέρχεται από την από τον Δεκέμβριο του 2013 προσφορά μετοχικού κεφαλαίου.

Το Golar Igloo κατασκευάστηκε από το ναυπηγείο της Κορέας, Samsung Heavy Industries & ΣΙΑ ΕΠΕ, και παραδόθηκε τον Φεβρουάριο του 2014. Το πλοίο που κατέπλευσε φορτωμένο από το Κουβέιτ τον Μάρτιο του 2014, αυτή τη στιγμή ολοκληρώνει τις αποστολές που του έχουν ανατεθεί και έχει ξεκινήσει να προσφέρει τις υπηρεσίες του για την Kuwait National Petroleum Company (KNPC) υπό χρονοναύλωση πέντε ετών, υποστηρίζοντας έτσι τις επιχειρήσεις εισαγωγής LNG της KNPC στο Mina Al Ahmadi τυο Κουβέιτ.

Διαβάστε ακόμα