Ολοκληρώθηκε η ανάσυρση του Sewol


Το ναυάγιο τoυ νοτιοκορεάτικου φέρρυ Sewol, που είχε βυθιστεί πριν 3 χρόνια παρασύροντας στον θάνατο εκατοντάδες επιβάτες, κυρίως μαθητές, ανασύρθηκε από τον βυθό και μεταφέρθηκε στο λιμάνι της Mokpo όπου θα πραγματοποιηθεί έλεγχος για το ενδεχόμενο ύπαρξης σορών αγνοουμένων επιβατών.

Το Associated Press αναφέρει ότι, μετά από ολονύκτια επιχείρηση ανέλκυσης, το διαβρωμένο κύτος του πλοίου ανασύρθηκε από το βυθό της θάλασσας κατά τις πρωινές ώρες της 23ης Μαρτίου και τοποθετήθηκε σε ένα ημι-υποβρύχιο πλοίο μεταφοράς βαρέων φορτίων.

Το δύσκολο τώρα φαίνεται να είναι η μετακίνηση το πλοίου από το πλοίο που προβλέπεται να διαρκέσει αρκετές ημέρες στο λιμάνι, καθώς το ναυάγιο έχει επιλεχθεί να παραμείνει ενιαίο για λόγους ασφαλείας.

Η επιχείρηση ανέλκυσης, που πραγματοποιήθηκε από μια κινεζική κοινοπραξία με επικεφαλής την Shanghai Salvage, ξεκίνησε τον Ιούνιο του 2016. Ωστόσο, οι κακές καιρικές συνθήκες και διάφορα τεχνικά προβλήματα οδήγησαν στην αναβολή του έργου πολλές φορές.

Το Sewol βυθίστηκε στα ανοικτά του νησιού Jindo στις 16 Απριλίου, το 2014, σκοτώνοντας 304 άτομα, 250 εκ των οποίων ήταν μαθητές γυμνασίου ευρισκόμενοι σε μια σχολική εκδρομή. Εννέα άτομα εξακολουθούν να αγνοούνται.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας για το τραγικό δυστύχημα, η βύθιση του πλοίου οφείλεται σε διάφορους παράγοντες, με κυρίαρχο την μετασκευή του πλοίου ώστε να μπορεί να μεταφέρει παραπάνω φορτίο.

Δείτε όλες τις ειδήσεις για το Sewol εδώ

Διαβάστε ακόμα