Ομόλογο Capital: Σημαντική υπερκάλυψη – Έχει συγκεντρώσει 300 εκατ. ευρώ μέχρι στιγμής!

Με την παρούσα έκδοση η εταιρεία του Βαγγέλη Μαρινάκη, ως εγγυήτρια του ομολόγου βάζει ουσιαστικά τη σφραγίδα της στην ανάπτυξη μιας νέας αγοράς ναυτιλιακών ομολόγων στη χώρα

Ισχυρότατο επενδυτικό ενδιαφέρον έχει προσελκύσει το ομόλογο της CPLP Shipping Holdings του ομίλου Μαρινάκη, η δημόσια εγγραφή για το οποίο ξεκίνησε χθες Δευτέρα στις 10 το πρωί.

Ιδιαίτερα ισχυρό είναι το ενδιαφέρον για το ομόλογο 5ετούς διάρκειας ύψους 150 εκατ. ευρώ της Capital Product Partners L.P. (CPLP), καθώς,σύμφωνα με πληροφορίες έχει συγκεντρώσει μέχρι στιγμής 300 εκατ. ευρώ.

Η διαδικασία της Δημόσιας Εγγραφής ξεκίνησε το πρωί της Δευτέρας και θα ολοκληρωθεί στις 16.00 το απόγευμα της Τετάρτης 20 Οκτωβρίου.

Το ισχυρό ενδιαφέρον αναμένεται να οδηγήσει την τελική τιμολόγηση για το ετήσιο επιτοκιακό «κουπόνι» θα διαμορφωθεί στο κάτω άκρο του καθορισμένου εύρους των αποδόσεων.

Όπως έγραφε χθες το newmoney, το εύρος τιμής είναι 2,6% με 3%, με την αγορά να περιμένει ότι θα κλείσει στο 2,6% – 2,7%.

Με την παρούσα έκδοση η εταιρεία του Βαγγέλη Μαρινάκη, ως εγγυήτρια του ομολόγου από τη θυγατρική της CPLP Shipping Holdings PLC, βάζει ουσιαστικά τη σφραγίδα της στην ανάπτυξη μιας νέας αγοράς ναυτιλιακών ομολόγων στη χώρα.

Μετά την Costamare της οικογένειας Κωνσταντακόπουλου, που σήκωσε 100 εκατ. ευρώ, έρχεται η Capital Product Partners και κάνει ένα ακόμη μεγαλύτερο βήμα ζητώντας από την ελληνική αγορά 150 εκατ. ευρώ για να χρηματοδοτήσει μέρος του επενδυτικού της σχεδίου συνολικού ύψους 1,2 δισ. ευρώ για την ανάπτυξη του στόλου της με πιο σύγχρονα και «πράσινα» πλοία.

Με την κίνηση αυτή ο Βαγγέλης Μαρινάκης διευρύνει την αγορά ναυτιλιακών ομολόγων στη χώρα μας και στέλνει μήνυμα εμπιστοσύνης και στη διεθνή ναυτιλιακή -και όχι μόνο- κοινότητα για τις θετικές προοπτικές της ελληνικής οικονομίας.

newmoney.gr

Διαβάστε ακόμα