Όταν ένα containership βγαίνει στη… σέντρα (video)

Συνήθως τα ναυτικά ατυχήματα συμβαίνουν στα βάθη των ωκεανών, μακρυά από τα μάτια των “στεριανών”. Υπάρχουν όμως και ατυχήματα όπως το παρακάτω που συμβαίνουν σε κοινή θέα στο κέντρο μιας από τις πιο πυκνοκατοικημένες πόλεις του πλανήτη.

Το περιστατικό που θυμηθήκαμε εκυλίχθηκε πριν δύο χρόνια, τον Απρίλιο του 2014, όταν το μήκους 186 μέτρων containership Hansa Constitution άλλαξε πορεία στο πολυσύχναστο ναυτιλιακό κανάλι East Lamma του Χονγκ Κονγκ και άρχισε να κατευθύνεται προς ένα γήπεδο ποδοσφαίρου στο παρακείμενο Πανεπιστήμιο του Χονγκ Κονγκ. Φυσικά, πολλές από τις χιλιάδες των κατοίκων που βρίσκονταν στην προκυμαία είδαν το ατύχημα να εκτυλίσσεται και άρπαξαν τις κάμερες τους για να το καταγράψουν, με αποτέλεσμα τα video της προσάραξης να γίνουν viral.

Όπως μπορείτε να δείτε το πλήρωμα έδωσε τον καλύτερο εαυτό του για να σταματήσει το πλοίο πριν συγκρουστεί με την ακτή, αλλά εντέλει ο ζήλος τους δεν ήταν αρκετός. Το ατύχημα ήταν στην πραγματικότητα αποτέλεσμα ενός συνδυασμού απώλειας ισχύος και δυνατών ανέμων, και το πλοίο πέρασε μόνο ένα μικρό χρονικό διάστημα προσάραξης πριν απομακρυθνθεί από το μόλο και μεταφερθεί σε τοπικό αγκυροβόλιο για επιθεώρηση. Ευτυχώς κανένας τραυματισμός ή ρύπανση δεν αναφέρθηκε.

Παρακολουθήστε το video από δυο διαφορετικές οπτικές γωνίες:

Διαβάστε ακόμα