Παλεύει με τα κύματα φορτηγό πλοίο στο σύμπλεγμα των Εβρίδων [vid]

paleuei_me_ta_kumata_fortigo_ploio_

Οι ναυτικοί επί του γενικού φορτηγού πλοίου Wilson Gdynia εξακολουθούν να περιμένουν για τη διάσωση τους εν μέσω θαλασσοταραχής στα ανοικτά των ακτών της Σκοτίας.

Το 8μελές ρώσικο πλήρωμα έστειλε ένα σήμα κινδύνου στις 12 Απριλίου γύρω στις 10:30 π.μ. στο Λιμενικό του Στόρνγουέει, αναφέροντας μια βλάβη στο σύστημα διεύθυνσης. Το πρόβλημα εμφανίστηκε στον Ατλαντικό Ωκεανό, 20 μίλια από το Skerryvore Lighthouse, νοτιοδυτικά από το Ταϊρί (στο σύμπλεγμα των Εβρίδων), ενώ το πλοίο βρισκόταν καθ ‘οδόν προς το Αμπερντίν.

Σύμφωνα με την Carol Collins, αξιωματικό υπηρεσίας του Λιμενικού, το φορτηγό πλοίο παρασυρόταν προς τα βράχια κοντά στο Ταϊρί και στο Mull. Το Wilson Gdynia εξακολουθούσε να έχει ενέργεια και μια διελκυστίνδα έχει σταλεί από το Αμπερντίν να ρυμουλκήσει το πλοίο με ασφάλεια. Το ανησυχητικό είναι ο καιρός, αφού η ταραχώδη θάλασσα και οι ισχυροί άνεμοι αναγκάζουν τις σωσίβιες λέμβους να είναι σε επιφυλακή.

Ο Εθνικός Βασιλικός Διασωστικός Οργανισμός (Royal National Lifeboat Institution – RNLI) δήλωσε ότι δεν θεωρεί πιθανό να αυξηθούν οι κίνδυνοι που αντιμετωπίζουν οι ναυτικοί αυτή τη στιγμή. Το ρυμουλκό σκάφος αναμένεται να φτάσει το εκτός ελέγχου πλοίο σήμερα.

Το Wilson Gdynia είναι ένα γενικό φορτηγό πλοίο με ρωσικό πλήρωμα που είναι καταχωρημένο στα νησιά Μπαρμπάντος και μεταφέρει ένα φορτίο ξύλου. Το 3.632 τόνων πλοίο κατασκευάστηκε το 1994 και διοικείται από τη Wilson Eurocarriers AS (Νορβηγία).

Διαβάστε ακόμα