Πάνω από 100 αγνοούμενοι από ναυάγιο στην Ινδονησία

marina_baru_accident

Ένας από τους επιζώντες του ατυχήματος μεταφέρεται για νοσηλεία

Νέα ναυτική τραγωδία εκτυλίσσεται από χθες στην Ινδονησία, καθώς περισσότεροι από 100 άνθρωποι αγνοούνται μετά από ατύχημα πλοίου που δεν έφτασε ποτέ στο λιμάνι προορισμού του τη Σίβα.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, το πλοίο με το όνομα Marina Baru έπλεε μεταξύ δύο λιμανιών του ινδονησιακού νησιού Sulawesi, ενώ τα τοπικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι το σκάφος ενδέχεται να έχει βυθιστεί, αν και υπάρχουν κάποιες ενδείξεις και για το αντίθετο.

Η ακτοφυλακή έχει αποσταλεί περιπολικά σκάφη να ψάξουν για το πλοίο στο οποίο επέβαιναν 108-120 άτομα (ανάμεσα τους 14 παιδιά) πριν από την αναχώρηση του από το Kolaka στο νοτιοανατολικό Sulawesi.

Τουλάχιστον τέσσερις επιβάτες έχουν βρεθεί ζωντανοί μέχρι στιγμής, και έχουν ήδη μεταφερθεί στο νοσοκομείο της Σίβα. “Επέζησαν από το ατύχημα επειδή χρησιμοποίησαν σωσίβια. Περιλαμβάνουν τρεις ενήλικες και ένα παιδί”, δήλωσε ένας αξιωματικός την Κυριακή.

Η αστυνομία πιστεύει ότι το Marina Baru, βυθίστηκε σε απόσταση 12 μιλίων (19 χιλιόμετρα) μακριά από τον προορισμό του. Οι λιμενικές αρχές έχασαν την επαφή με το σκάφος μετά από βλάβη στον κινητήρα που οφείλεται στη φουρτουνιασμένη θάλασσα, αναφέρει το Reuters.

marina_baru_hartis
Σίγουρα, πάντως, δεν είναι το πρώτο περιστατικό τέτοιου είδους στην περιοχή, καθώς μόλις την προηγούμενη Τετάρτη ένα φορτηγό πλοίο τους συγκρούστηκε με ένα δεξαμενόπλοιο μεταφοράς χημικών προϊόντων και βυθίστηκε στα ανοικτά του νησί Batam της Ινδονησίας, με αποτέλεσμα να αγνοούνται έξι Φιλιππινέζοι ναυτικοί.

Ττο 2009, ένα πλοίο με 300 επιβάτες χτυπήθηκε από ένα τροπικό κυκλώνα και βυθίστηκε στα ανοικτά του Majene, στο δυτικό Sulawesi. Πάνω από 260 άνθρωποι θεωρήθηκαν αγνοούμενοι.