Παρά λίγο βύθιση πλοίου στη Μάγχη από την καταιγίδα Desmond

ems_majestic
To EMS Desmond που πλυμμήρισε στο Στενό του Ντόβερ

Η καταιγίδα Desmond που έπληξε τη βρετανική ακτή αυτό το Σαββατοκύριακο με θυελλώδεις ανέμους, ταχύτητας 70 mph, είχε ως αποτέλεσμα και τουλάχιστον δύο ναυτικά ατυχήματα.

Την Κυριακή, το φορτηγό πλοίο EMS Majestic, που ανήκει στην γερμανική ναυτιλιακή εταιρεία Fehn Ship Management, άρχισε να πλημμυρίζει και να βυθίζεται, στο Στενό του Ντόβερ, το στενότερο σημείο της Θάλασσας της Μάγχης.
.
Οι λιμενικές αρχές του Ηνωμένου Βασιλείου, έλαβαν την κλήση για βοήθεια από το κατασκευασμένο το 1996 πλοίο στις 19:09 τοπική ώρα, το οποίο ενημέρωσε ότι δεχόταν εισροή νερού και βυθιζόταν, 13 περίπου μίλια νοτιοανατολικά του Eastbourne.

Το με σημαία Αντίγκουα Μπαρμπούντα και χωρητικότητας 3.433 dwt EMS Majestic φέρεται να είχε επτά μέλη του πληρώματος πάνω του κατά τη στιγμή του συμβάντος, ενώ έπλεε από το Ρότερνταμ της Ολλανδίας στο Saint Malo της Γαλλίας.

Για λόγους ασφαλείας, δύο χωρίς σημαντικά καθήκοντα μέλη του πληρώματος μεταφέρθηκαν αεροπορικώς από το πλοίο μέσω ελικοπτέρου της Ακτοφυλακής, ενώ ένας αριθμός πλοίων που διέρχονται από την περιοχή ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα για να προσφέρουν βοήθεια.

Τα ελικόπτερα διάσωσης της Ακτοφυλακής που βρίσκονταν στο Lee στο Solent και στο Lydd στάλθηκαν στο σημείο μαζί με τη ναυαγοσωστική λέμβο Eastbourne RNLI. Το EMS Majestic δέχτηκε βοήθεια από το ρυμουλκό Thor Frigg, και σύμφωνα με την Ακτοφυλακή μεταφέρεται σε ένα ασφαλές καταφύγιο στο Σαουθάμπτον.

Εν τω μεταξύ, ένα πλοίο μεταφοράς αυτοκινήτων υπέστη μια σημαντική ζημιά στην πλώρη του, όταν συγκρούστηκε με ένα άλλο πλοίο στην ανατολική ακτή του Ηνωμένου Βασιλείου. Το χωρητικότητας 5000 dwt Ιαπωνικό πλοίο City of Rotterdam θα χρειαστεί εκτεταμένες επισκευές για τη μεγάλη τρύπα που απέκτησε στην πλώρη του πλοίου.

Διαβάστε ακόμα