Παρά την διεθνή ύφεση, αυξάνεται ο βαθμός εμπιστοσύνης στη ναυτιλία

pontoporos_naftilia_

Σταθερότητα των ναύλων με προοπτική να αυξηθούν περαιτέρω κατά τη διάρκεια των επόμενων μηνών διαβλέπουν οι ερευνητές του οίκου Moore Stephens.

Συγχρόνως εκτιμάται , από τους ίδιους, ότι τους επόμενους μήνες

αυξητικά θα κινηθεί και η ιδιωτική χρηματοδότηση προς τη ναυτιλία προκαλώντας ευεργετικές επιπτώσεις στον κλάδο. Αυτό σημαίνει ότι παρά την διεθνή ύφεση και τις δυσκολίες στην χρηματοδότησης των ναυτιλιακών επενδύσεων από τις τράπεζες ο βαθμός εμπιστοσύνης στη ναυτιλιακή βιομηχανίας, διεθνώς, όχι μόνο δεν μειώνεται αλλά αντιθέτως εμφανίζεται να αυξάνεται μαθηματικά !

Ειδικότερα, όπως αναφέρουν οι ερευνητές του οίκου Moore Stephens το μήνα Φεβρουάριο του τρέχοντος έτους ο μέσος βαθμός εμπιστοσύνης που εκφράζεται από τους ερωτηθέντες στις αγορές στις οποίες δραστηριοποιούνται ήταν 6,5 σε μια κλίμακα από το χαμηλό 1 έως το υψηλό 10 σε σχέση με το 6,1 που είχε καταγραφεί την περίοδο του Νοεμβρίου του 2013. «Αυτό είναι το υψηλότερο ποσοστό από το 6,8 που καταγράφηκε το Μάιο του 2008, όταν έγινε για πρώτη φορά η έρευνα» αναφέρουν οι ερευνητές του οίκου..

Επίσης σημαντική αύξηση κατέγραψε και ο βαθμός εμπιστοσύνης των πλοιοκτητών που τον Φεβρουάριο του 2014 έφθασε στο 6,6 από τον 6,2 που ήταν τον Νοέμβριο του 2013 ενώ στους ναυλωτές, από το 5,7 που ήταν έφθασε στο 6,5, υψηλότερο μέγεθος των τελευταίων ετών. Στους ναυλομεσίτες η άνοδος του βαθμού εμπιστοσύνης από το 5,6 του περασμένου Νοέμβριου αυξήθηκε στο 6,4 το Φεβρουάριο του τρέχοντος έτους.

maritimes.gr

Διαβάστε ακόμα