Παραδόθηκε το πρώτο VLCC που κατασκευάστηκε στις Φιλιππίνες

Η ναυτιλιακή εταιρεία Gener8 με έδρα τις Η.Π.Α. παρέλαβε το VLCC Gener8 Hector από το ναυπηγείο Hanjin Heavy Industries και Shipyard Subic στις Φιλιππίνες.

Το πλοίο σηματοδοτεί το πρώτο Very Large Crude Carrier που κατασκευάστηκε ποτέ στις Φιλιππίνες. Το πλοίο παραδόθηκε στον στις 6 Ιανουαρίου 2017.

“Είμαστε στην ευχάριστη θέση να καλωσορίσουμε το νέο έτος με την επιτυχή υλοποίηση της παράδοσης αυτού του εκπληκτικού πλοίου. Αυτό το καράβι μας δίνει τεράστια υπερηφάνεια, καθώς είναι το πρώτο VLCC που κατασκευάστηκε στις Φιλιππίνες, ως εκ τούτου, ένα άλλο ρεκόρ ορόσημο για την ναυπηγική βιομηχανία των Φιλιππίνων “, δήλωσε ο HHIC Πρόεδρος Chung Chung Gwang-Suk.

«Ενώ η παγκόσμια ναυπηγική αγορά γνώρισε μείωση κατά τη διάρκεια των τελευταίων ετών, η HHIC-Phils., Inc. εξαιρείται, καθώς συνέχισε να διατηρήσει την πρόσβασή της σε διεθνές επίπεδο, αξιοποιώντας τις τεχνολογικές εξελίξεις της και υψηλά εξειδικευμένο εργατικό δυναμικό της για την αποτελεσματική κατασκευή σύγχρονων πλοίων με χαμηλό κόστος. Τα ήδη πλοίων είναι φορτηγά πλοία μεταφοράς χύδην φορτίου, πλοία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων, δεξαμενόπλοια και πλοία μεταφοράς αερίου», πρόσθεσε ο Chung.

Για την Gener8 το Gener8 Hector είναι το δέκατο ένατο από τα 21 VLCCs “eco” που θα παραδοθούν στο στόλο της εταιρείας. Μετά την παράδοση το πλοίο εισήλθε στον όμιλο VL8. Το πλοίο έχει μήκος 333 μέτρα και χωρητικότητα 297.363 dwt.

Διαβάστε ακόμα