Παραίτηση Ζολώτα από την ηγεσία της NewLead

newlead_zolotas

Ο Μιχάλης Ζολώτας παραιτήθηκε από τη θέση του προέδρου και του διευθύνοντα συμβούλου της ναυτιλιακής NewLead Holdings λόγω προσωπικών νομικών θεμάτων που αντιμετωπίζει, ενώ παραμένει κύριος μέτοχος της εταιρίας.

Τη θέση του προέδρου και CEO της NewLead αναλαμβάνει η ξαδέλφη του, Άννα Ζολώτα, η οποία εργάζεται εδώ και 7 χρόνια στην εταιρία, όπου κατείχε τη θέση της Αντιπροέδρου του Εμπορικού Τμήματος.

“Η NewLead θα συνεχίσει να ενισχύει την ικανότητά της στη διαχείριση μέσα στις δύσκολες για την ναυτιλιακή αγορά συνθήκες”, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Άννα Ζολώτα, συμπληρώνοντας ότι “θα εξακολουθήσουμε να στηρίζουμε την ανάπτυξη της εταιρίας, με τη βοήθεια της αφοσιωμένης ομάδας στελεχών που διασφαλίζουν την αποτελεσματική απόδοση των πλοίων μας, αξιοποιώντας τη μακροχρόνια εμπειρία τους σε όλους τους τομείς, ενώ παράλληλα προσαρμόζονται στους δύσκολους καιρούς που διανύει η παγκόσμια ναυτιλιακή βιομηχανία”.

Η NewLead έχει εμπλακεί σε μια σειρά από δικαστικές υποθέσεις το τελευταίο διάστημα. Την προηγούμενη βδομάδα Μιχάλης Ζολώτας συνελήφθη και ανακρίθηκε στην Αθήνα λόγω διεθνούς εντάλματος σύλληψης που εκκρεμούσε εις βάρος του από τις Κυπριακές αρχές για αδικήματα που αφορούν την σχέση του με μια ανενεργή πλέον Κυπριακή τράπεζα. Μεταξύ άλλων, ο Ζολώτας κατηγορείται για δωροδοκία, δωροληψία, κατάχρηση εξουσίας και νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες.

Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε ο ίδιος, τα νομικά θέματα που αντιμετωπίζει δεν έχουν καμία σχέση με την NewLead.

Διαβάστε ακόμα