«Παράνομες και πλαστογραφημένες μεθοδεύσεις των υπηρεσιών του Δήμου Αθηναίων για 4 ακίνητα του ΝΑΤ»

nat_ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ – ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Καταγγέλλουμε την προκλητική και σε βάρος των ναυτεργατών συζήτηση, που έρχεται στην αυριανή συνεδρίαση του Συμβουλίου του Δήμου Αθηναίων με θέμα: «Έγκριση Σχεδίου Προγραμματικής Σύμβασης σε υλοποίηση του ήδη συναφθέντος μνημονίου συνεργασίας μεταξύ Δήμου Αθηναίων και Ναυτικού Απομαχικού Ταμείου».

Για αυτό το θέμα που είχε έρθει για συζήτηση στο Διοικητικό Συμβούλιο του ΝΑΤ στις 10 Απρίλη 2014, ο τότε πρόεδρος Γ.Θεοτοκάς επιχείρησε να υφαρπάξει την ψήφο από τον αναπληρωματικό σύμβουλο συνταξιουχικής ένωσης, για να προχωρήσει το σχέδιο «μνημονίου συνεργασίας» με τον Δήμο της Αθήνας για 4 ακίνητα του ΝΑΤ.

Αυτή η ενέργεια του προέδρου του ΝΑΤ είχε καταδικαστεί από τα ναυτεργατικά σωματεία ΠΕΜΕΝ, ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ, ΠΕΕΜΑΓΕΝ, ΠΕΣ/ΝΑΤ, τα οποία πραγματοποίησαν παράσταση διαμαρτυρίας στις 11 Απρίλη 2014 στα γραφεία του ΝΑΤ, ενώ ομόφωνη καταγγελία είχε βγάλει η ΠΝΟ και το σύνολο των διοικήσεων των ναυτεργατικών σωματείων εν’ ενεργεία και συνταξιούχων.

Δεν νομιμοποιούνται να επικαλούνται απόφαση του Δ.Σ του ΝΑΤ, διότι τέτοια δεν υπήρχε με παρουσία εκπροσώπων των ναυτεργατών, που απαιτείται.

Αυτή η μεθόδευση από τις υπηρεσίες του Δήμου της Αθήνας που εισηγούνται στο Δημοτικό Συμβούλιο είναι ψευδής, πειρατική, παράνομη και πλαστογραφημένη και ως τέτοια θα αντιμετωπιστεί.
Αποτελεί συνέχεια των αντεργατικών μέτρων του νόμου λαιμητόμου 4387/2016 που διαλύει ασφαλιστικά δικαιώματα, βάζει ταφόπλακα στο ΝΑΤ και στα περιουσιακά του στοιχεία.

Απαιτούμε να αποσυρθεί το θέμα από την αυριανή συζήτηση του Συμβουλίου του Δήμου Αθηναίων, καλούμε τους ναυτεργάτες, τα σωματεία, να καταδικάσουν το ξεπούλημα της περιουσίας, να αναπτύξουμε πολύμορφες αγωνιστικές και απεργιακές κινητοποιήσεις, για την υπεράσπιση του συνόλου των δικαιωμάτων μας, ενάντια στην πολιτική του κεφαλαίου και των εκπροσώπων του.

ΟΙ ΔΙΟΙΚΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ

• ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ
• ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΚΑΤΩΤΕΡΩΝ ΠΛΗΡΩΜΑΤΩΝ ΜΗΧΑΝΗΣ Ε.Ν.
«Ο ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ»
• ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΜΑΓΕΙΡΩΝ Ε.Ν
• ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΝΑΤ

Διαβάστε ακόμα