Πειρατική επίθεση σε RORO πλοίο στον Κόλπο της Γουινέας

Silver_Sky
Σύμφωνα με μια αναφορά του Διεθνούς Γραφείο Ναυσιπλοΐας, ένοπλοι πειρατές προσπάθησαν να καταλάβουν το RORO πλοίο MV Silver Sky που ανήκει στην με έδρα το Ντουμπάι Sallaum Lines, ενώ το πλοίο έπλεε προς τον Κόλπο της Γουινέας, περίπου 64 ναυτικά μίλια ανοιχτά της Bayelsa.

Το πλοίο, όπως επιβεβαίωσε και η πλοιοκτήτρια εταιρεία, δέχτηκε πυρά χθες, 19 Ιανουαρίου, από πειρατές οι οποίοι κυνηγούσαν το πλοίο σε μια προσπάθεια να επιβιβαστούν σε αυτό. Έχει αποκαλυφθεί ότι ένα μέλος του πληρώματος έχει πυροβοληθεί κατά τη διάρκεια της πειρατικής απόπειρας. Μετά την αποτυχία επιβίβασης επί του πλοίου, οι πειρατές σταμάτησαν την καταδίωξη.

Το με σημαία Παναμά RORO πλοίο βρίσκεται τώρα στο δρόμο του προς τον τελικό προορισμό, στο Κοτονού του Μπενίν, όπου αναμένεται να φτάσει σήμερα.

Όλες οι αρχές της ευρύτερης περιοχής ενημερώθηκαν σχετικά με το περιστατικό και συνίσταται στα πλοία της περιοχής να αυξήσουν τα μέτρα αποτροπής πειρατικών επιθέσεων.

Η Sallaum Enterprises παρέχει υπηρεσίες τακτικών γραμμών από την Ευρώπη, τις ΗΠΑ και πρόσφατα τη Δυτική Αφρική, όπου λειτουργεί υπό την επωνυμία της Sallaum Lines DMCC.

Ο στόλος που κατέχει και ναυλώνει η Sallaum Lines αποτελείται από σύγχρονα πλοία PCTC (Pure Car & Truck Carrier) με μέση χωρητικότητα που υπερβαίνει τα 4.000 RT. Η εταιρεία έχει οκτώ πλοία στο στόλο της, όπως αποκαλύπτεται στην ιστοσελίδα της.

Διαβάστε ακόμα