Πειρατικός δάκτυλος πίσω από εγκαταλειμμένο τάνκερ στην Ινδονησία

galuh_pusaka_egkataleimmeno_tanker_

Το Galuh Pusaka, ένα τάνκερ μεταφοράς προϊόντων νηολογημένο στην Ινδονησία, βρέθηκε ακυβέρνητο με αναμμένα φώτα πλοήγησης και κλειστές τις μηχανές στη Θάλασσα της Νότιας Κίνας. Στο πλοίο δεν υπήρχε ούτε πλήρωμα ούτε φορτίο, αν και τα μαγειρεία του ήταν καλά εφοδιασμένο με φρέσκες προμήθειες.

Το κατασκευασμένο το 1975 Galuh Paluka ρυμουλκήθηκε στη ναυτική βάση της Tarempa στην Ινδονησία. Το τελευταίο σήμα AIS που λήφθηκε από το τάνκερ -που διαχειρίζεται η με έδρα τη Σουμάτρα Waruna Nusa Sentana- χρονολογείται πίσω στις 24 Σεπτεμβρίου του 2010.

Οι αρχές στην Ινδονησία υποπτεύονται το σκάφος χρησιμοποιήθηκε από τους πειρατές για τη μετάγγιση και μεταφορά κλεμμένου πετρελαίου από κατειλημμένα από πειρατές πλοία.

Ο Αντισυνταγματάρχης του Λιμενικού της Tarempa Agung Jaya Saktika, δήλωσε πως το τάνμκερ έφερε σημαντικές ζημίες και μεγάλο μέρος του εξοπλισμού του (επικοινωνίας και πλοήγησης) έλειπε.

Μια περαιτέρω έρευνα έχει ξεκινήσει γύρω από το εγκαταλειμμένο πλοίο και ενδεχομένως να αποκαλύψει περισσότερα γύρω από την ιστορία του.

Οι αρχές βρήκαν το Galuh Paluka μετά από ένα σήμα για ένα άλλο τάνκερ μεταφοράς προϊόντων που αγνοούνταν, το MT Arsenal. Ο ιδιοκτήτης του ανέφερε ότι είχε χάσει την επαφή με το πλοίο στις 17 Ιουνίου κοντά στο Αρχιπέλαγος Anambas της Ινδονησίας, ενώ το MT Arsenal ήταν καθ ‘οδόν από το Βιετνάμ στη Σιγκαπούρη.

Οι αρχές της Ινδονησίας ξεκίνησαν μια επιχείρηση αναζήτησης στην περιοχή και εκεί ήταν που βρέθηκαν μπροστά στο Galuh Paluka. Από τότε, το MT Arsenal ήρθε σε επαφή με τον ιδιοκτήτη του.

Διαβάστε ακόμα