ΠΕΝΕΝ: Έκτακτη γενική συνέλευση

anakoinvsh-pemen-gia-to-efapax

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΝΑΥΤΩΝ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΛΕΣΜΑ

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΗΣ ΠΕΝΕΝ ΤΗΝ 1η ΟΚΤΩΒΡΗ 2014 ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΛΟΓΗ ΕΦΟΡΕΥΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΙΕΝΕΡΓΕΙΑ ΕΚΛΟΓΩΝ ΣΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΜΑΣ ΣΩΜΑΤΕΙΟ

Με απόφαση της Διοίκησης της ΠΕΝΕΝ πραγματοποιείται την 1/10/2014 η Έκτακτη Γενική Συνέλευση της Ένωσής μας με μοναδικό θέμα την εκλογή Εφορευτικής Επιτροπής η οποία θα αναλάβει το έργο της διενέργειας των αρχαιρεσιών. Η Συνέλευση θα γίνει στην αίθουσα Συνελεύσεων της ΠΝΟ (Κολοκοτρώνη 132 – 2ος όροφος στον Πειραιά στις 8.00 π.μ και η ψηφοφορία θα διαρκέσει έως τις 12.00).

Με την εκλογή της Εφορευτικής Επιτροπής το ιστορικό μας Σωματείο εισέρχεται και τυπικά στην φάση των εκλογών για την ανάδειξη και εκλογή νέας Διοίκησης που θα εκπροσωπήσει τα μέλη και τον κλάδο μας για τα επόμενα 4 χρόνια.

Παίρνοντας υπόψη τις κοινωνικο-οικονομικές και πολιτικές συνθήκες που διαμορφώνονται στην χώρα μας και στην Ναυτιλία, ιδιαίτερα τα τελευταία 4 χρόνια και το γεγονός ότι βρισκόμαστε μπροστά σε ένα μπαράζ αντιλαϊκών και αντεργατικών μέτρων από την πλευρά της δικομματικής κυβέρνησης και της τρόικα, γίνεται κατανοητό ότι η εκλογική αναμέτρηση στην ΠΕΝΕΝ είναι ιδιαίτερα κρίσιμη για το παρόν και το μέλλον του κλάδου και γενικότερα του Ναυτεργατικού μας κόσμου.

Η Διοίκηση της ΠΕΝΕΝ έχει σήμερα περισσότερο από ποτέ την μεγαλύτερη αναγνώριση και καταξίωση στον Ναυτεργατικό χώρο ως η δύναμη που αντιστέκεται και παλεύει με συνέπεια τις ασκούμενες κυβερνητικές πολιτικές, που με συνέπεια βρίσκεται απέναντι και αντιπαλεύει την ασυδοσία του εφοπλιστικού κεφαλαίου για την υπεράσπιση των κατακτήσεων και των δικαιωμάτων του κλάδου μας αλλά και ευρύτερα των εν ενεργεία και συνταξιούχων Ναυτεργατών.

Η φωνή, οι θέσεις, η δράση και ο αγώνας της Διοίκησης της ΠΕΝΕΝ ξεχωρίζουν από το γεγονός ότι είναι το μόνο Σωματείο στον Ναυτεργατικό χώρο το οποίο πορεύεται σταθερά και αταλάντευτα σε ταξική αγωνιστική κατεύθυνση, αναδεικνύει την φύση και τον χαρακτήρα των κυβερνητικών πολιτικών, κατονομάζει τους υπαίτιους και υπεύθυνους αυτής της πολιτικής και διεξάγει έναν συνεπή και αδιάλλακτο αγώνα ενάντια στο εφοπλιστικό κεφάλαιο και στο κυβερνητικό, πολιτικό και συνδικαλιστικό προσωπικό που υπηρετεί τα συμφέροντα και τις επιδιώξεις του.

Είναι το μόνο Σωματείο που αποκαλύπτει και ξεσκεπάζει την επιζήμια και συμβιβαστική τακτική των συνδικαλιστικών δυνάμεων του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού αλλά και της διασπαστικής και την τελευταία περίοδο κοινής συμπόρευσης των δυνάμεων του κομματικού συνδικαλισμού (ΠΕΜΕΝ – ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ) με την ηγεσία και πλειοψηφία της ΠΝΟ με αποτέλεσμα την πλήρη ενσωμάτωσή τους στην στρατηγική και τακτική της ταξικής συνεργασίας.

Η ΠΕΝΕΝ είναι το μοναδικό Σωματείο που εκφράζονται και εκπροσωπούνται όλες οι υπαρκτές τάσεις και συνδικαλιστικές δυνάμεις χωρίς αποκλεισμούς, χωρίς διακρίσεις, που υπάρχει και λειτουργεί ο δημοκρατικός διάλογος, η διαφάνεια, ο έλεγχος, η αντιπαράθεση των διαφορετικών θέσεων και απόψεων. Αυτήν την κατάκτηση – σε αντίθεση με άλλους που έχουν καταστήσει τα σωματεία τους γραφειοκρατικές καρικατούρες και σε κομματικά ή εφοπλιστικά γκέτο – θα την διαφυλάξουμε και θα την ενισχύσουμε γιατί πιστεύουμε ότι στα συνδικάτα έχουν θέση όλες οι απόψεις και όλα τα ρεύματα που εκφράζουν ή εκπροσωπούν εργαζομένους.

Στις σημερινές συνθήκες που τα κρισιακά φαινόμενα στο συνδικαλιστικό κίνημα εντείνονται, η απομάκρυνση του κόσμου της εργασίας παίρνει μαζικές διαστάσεις από την εσωτερική λειτουργία του συνδικαλιστικού κινήματος, που οι αγώνες υποχωρούν και η δυναμική των συνδικάτων είναι αναντίστοιχη της κυβερνητικής επίθεσης και των δυνάμεων του κεφαλαίου, δεν περισσεύει κανείς, είναι αναγκαία όσο ποτέ η παρουσία, η συμμετοχή όλων στα συνδικάτα.

Η κυβέρνηση και η τρόικα το επόμενο διάστημα σχεδιάζουν και θα εξαπολύσουν νέο μπαράζ αντιλαϊκών και αντεργατικών μέτρων. Στο στόχαστρό τους είναι το ασφαλιστικό που κάτω από το βάρος της ανεργίας, της ανασφάλιστης μαύρης εργασίας, των συνεχών μειώσεων και απαλλαγών της εργοδοσίας και του μεγάλου κεφαλαίου από τις ασφαλιστικές εισφορές, καταρρέει. Είναι επίσης τα πιο στοιχειώδη δικαιώματα που έχουν απομείνει ανέπαφα, τα συνδικαλιστικά και δημοκρατικά δικαιώματα όπως αυτό της απεργίας, της χρηματοδότησης των συνδικάτων από τις ίδιες τις εισφορές των εργαζομένων, η επέκταση και η γενίκευση των ομαδικών απολύσεων, η παραπέρα υποβάθμιση και απαξίωση στο δημόσιο αγαθό της υγείας, της παιδείας, της πρόνοιας.

Μπροστά στην εντεινόμενη επίθεση κυβέρνησης και κεφαλαίου οι εργαζόμενοι και τα συνδικάτα πρέπει να είναι σε θέση μάχης για να αποκρούσουν με μαζικούς και μαχητικούς αγώνες τις κυβερνητικές πολιτικές που επιχειρούν την διάλυση του κοινωνικοασφαλιστικού συστήματος της δημόσιας υγείας και εκπαίδευσης.

Η Διοίκηση της ΠΕΝΕΝ καλεί τον κλάδο μας να πρωτοστατήσει στην οργάνωση και την κλιμάκωση των αγώνων για να μην περάσουν οι αντεργατικοί κυβερνητικοί και εφοπλιστικοί σχεδιασμοί σε βάρος των κατακτήσεών μας που έχουν απομείνει ακόμη σε ισχύ από την καταστροφική πολιτική τους.

Καλούμε τα μέλη μας να πάρουν μαζικά μέρος στην Έκτακτη Γενική Συνέλευση την 1η Οκτώβρη 2014, να στηρίξουν με την συμμετοχή και την ψήφο τους να δυναμώσει ακόμη περισσότερο ο ρόλος και η συμβολή της ΠΕΝΕΝ στο Ναυτεργατικό κίνημα, στο Εργατικό κίνημα της πόλης μας αλλά και ευρύτερα στο εργατικό κίνημα της χώρας μας.

Η Διοίκηση της ΠΕΝΕΝ προτείνει για την Εφορευτική Επιτροπή τους παρακάτω Συναδέλφους:

ΤΑΚΤΙΚΟΙ:

1. ΓΑΛΑΝΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

2. ΨΑΡΑΔΕΛΛΗΣ ΙΓΝΑΤΙΟΣ

3. ΚΟΝΤΟΣ ΛΟΥΚΑΣ

ΑΝΑΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΟΙ:

1. ΣΤΕΦΑΝΙΑΣ ΚΩΣΤΑΣ

2. ΧΟΥΣΕΙΝ ΜΠΑΣΙΑ ΣΑΜΠΡΗ

3. ΠΕΡΑΚΗΣ ΚΩΣΤΑΣ

Διαβάστε ακόμα