ΠΕΝΕΝ: ΚΑΛΕΣΜΑ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ – ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ- Όλοι την Πέμπτη 18/5 στις 11πμ έξω από τον Οίκο Ναύτoυ

Απαιτούμε: την κάλυψη όλων των κενών οργανικών θέσεων με μόνιμο ιατρικό, νοσηλευτικό και λοιπό προσωπικό!!

Οι Διοικήσεις των Σωματείων μας απευθύνουν ανοιχτό, ενωτικό, αγωνιστικό κάλεσμα στους Ναυτεργάτες, στους Συνταξιούχους και τις οικογένειες τους να πάρουν μέρος στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας (έξω από τον Οίκο Ναύτη) με σκοπό να απαιτήσουμε να καλυφθούν όλες οι κενές οργανικές θέσεις.

Η κατάργηση του ιστορικού Οίκου Ναύτη που ιδρύθηκε το 1927 ως αυτοτελής φορέας ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης των ασφαλισμένων Ναυτεργατών έδωσε την χαριστική βολή σε μια κατάκτηση του Ναυτεργατικού μας κόσμου η οποία είχε θεσμοθετηθεί με μακροχρόνιους αγώνες και είχε καθοριστική συμβολή στην αναβάθμιση των υπηρεσιών προς τους ασφαλισμένους της Ναυτικής μας οικογένειας.

Η συγχώνευση με τις υπηρεσίες του ΕΟΠΥΥ έδειξε όλα αυτά τα χρόνια ότι η εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων στον Πειραιά και σε ολόκληρη την χώρα υποβαθμίζεται, οι ασφαλισμένοι βρίσκονται καθημερινά αντιμέτωποι με την κυβερνητική αναλγησία που θεωρεί κόστος την κάλυψη των δεκάδων κενών οργανικών θέσεων και με αυτή την πολιτική ταλαιπωρεί καθημερινά εκατοντάδες ασφαλισμένους αφού οι υπηρεσίες του Οίκου Ναύτη είναι αποψιλωμένες και λείπουν δεκάδες γιατροί και έτσι μας οδηγούν στην απόγνωση ενώ οι ελάχιστοι που έχουν την οικονομική δυνατότητα πέφτουν στις δαγκάνες και στα κοράκια της ιδιωτικής επιχειρηματικής υγείας!

Η κατάσταση αυτή δεν μπορεί και δεν πρέπει να συνεχιστεί, οφείλουμε με τον αγώνα μας να βάλουμε τέλος στην ταλαιπωρία που μας οδηγεί μια πολιτική που συνεχώς υποβαθμίζει την πρωτοβάθμια και νοσοκομειακή περίθαλψη, μια πολιτική που φορτώνει στις πλάτες των ασφαλισμένων το βάρος για τις δαπάνες της υγείας τους.

Οι 150.000 Ναυτεργάτες και οι οικογένειες τους πλήρωσαν και πληρώνουν πανάκριβα την συμμετοχή τους στο δημόσιο σύστημα υγείας, δεν ανέχονται πλέον να καταδυναστεύονται και να απολαμβάνουν συνεχώς υποβαθμισμένες υπηρεσίες στην αντιμετώπιση των προβλημάτων της υγείας τους!

Την Πέμπτη 18 Μάη, (ώρα 11πμ) ενώνουμε όλοι και όλες τις φωνές μας, διεκδικούμε τα δικαιώματα μας στην υγεία και την ζωή μας!

Οι Διοικήσεις

Πανελλήνιας Ένωσης Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού (Π.Ε.Ν.Ε.Ν.)
Πανελλήνιας Ένωσης Αρχιθαλαμηπόλων – Θαλαμηπόλων Εμπορικού Ναυτικού (Π.Ε.Α.Θ.Ε.Ν.)
Πανελλήνιος Σύνδεσμος Συνταξιούχων ΝΑΤ Κατωτέρων Πληρωμάτων (ΠΣΣ – ΝΑΤ)

Διαβάστε ακόμα