Πλοηγός έχασε τη ζωή του ενώ επιβιβαζόταν σε πλοίο στα στενά του Βοσπόρου

Ένας Τούρκος πλοηγός σκοτώθηκε στον Βόσπορο μετά την πτώση του στο νερό, ανακοίνωσαν οι τουρκικές αρχές τη Δευτέρα.

Ο άτυχος άντρας έχασε τη ζωή του το πρωί της Κυριακής πέφτοντας στα νερά του Βοσπόρου στην Κωνσταντινούπολη, καθώς προσπαθούσε να επιβιβαστεί σε πλοίο.

Σύμφωνα με τη γενική διεύθυνση Ναυτιλιακών Υποθέσεων του Υπουργείου Μεταφορών και Υποδομών της Τουρκίας (KEGM), ο πλοηγός πήγε να παράσχει υπηρεσίες πλοήγησης σε εμπορικό πλοίο. Άγνωστα παραμένουν μέχρι στιγμής τα αίτια της πτώσης του.

«Σήμερα το πρωί, ενώ ανέβαινε στο πλοίο για να παρέχει υπηρεσία πλοήγησης στη νότια είσοδο του Βοσπόρου, ο πλοηγός μας Oğuz Kök, έπεσε στη θάλασσα», είπε με ανακοίνωση της η Γενική Διεύθυνση Ναυτιλιακών Υποθέσεων.

Ο Abdulkadir Uraloğlu, υπουργός Μεταφορών και Υποδομών της Τουρκίας, δήλωσε: «Ο Θεός να ελεήσει τον πιλότο μας Oğuz Kök», δίνοντας τα συλλυπητήριά του στην οικογένειά του και στη ναυτική κοινότητα.

Αφού ανασύρθηκε από τη θάλασσα με την βοήθεια ενός μέλους του πληρώματος της πιλοτίνας, ο άτυχος άντρας μεταφέρθηκε χωρίς τις αισθήσεις του στο νοσοκομείο, όπου, παρά τις προσπάθειες που έγιναν από του γιατρούς δεν κατάφεραν να τον επαναφέρουν στη ζωή.

Διαβάστε ακόμα