Πλοίο έσπασε τους κάβους του λόγω των δυνατών ανέμων στο North Shields

dfd_seawaysΤο απόγευμα της Κυριακής (29 Νοεμβρίου) το ferry DFD Seaways έφυγε από τη θέση του κι έμεινε ακυβέρνητο στον ποταμό Tyne στο North Shields της περιοχής Tyneside, καθώς προετοιμαζόταν να πλεύσει προς το Ijmuiden, κοντά στο Άμστερνταμ .

Οι επιβάτες του Ferry προειδοποιήθηκαν για πιθανές καθυστερήσεις, επειδή ένα πλοίο έσπασε τα σχοινιά πρόσδεσης του στο North Shields. Οι κάτοικοι της πόλης άκουσαν μια δυνατή έκρηξη, καθώς ισχυροί άνεμοι έπλητταν τις βορειοανατολικές περιοχές, για να δουν ύστερα το σκάφος DFDS Seaways, Princess Seaway, να παραπαίει στο Tyne.

Οι άνεμοι που έπνεαν έφτανα μέχρι και τα 65 μίλια/ώρα και υπήρξαν καθυστερήσεις σε όλο το ταξιδιωτικό δίκτυο και τα πλοία έφταναν στο λιμάνι με περίπου μία ώρα και 45 λεπτά καθυστέρηση.

Ένας εκπρόσωπος του λιμανιού απλά επιβεβαίωσε το περιστατικό, χωρίς να προσθέσει παραπάνω λεπτομέρειες, ενώ ο 61χρονος Brian Hall,υπεύθυνος της προβλήτας του North Shields, που ήταν αυτόπτης μάρτυρας δήλωσε ότι ήταν η πρώτη φορά που είχε δει ένα πλοίο να παλεύει εναντίον τόσο ισχυρών ανέμων και φαινόταν σαν να ήταν κοντά στο να καταστραφεί.

“Από το σπίτι έμοιαζε υπήρχε κάποια βλάβη στο πίσω μέρος. Μια μικρή βυθοκόρος ήταν στις όχθες του ποταμού και προσπάθησε να σπρώξει το πλοίο πίσω στη θέση του, αλλά δεν είχε μεγάλη επιτυχία”, δήλωσε.

dfd_seaways2

Ο Max Foster, διευθυντής του επιβατικού τμήματος της DFDS δήλωσε: “Δυστυχώς, είμαι στη θέση να επιβεβαιώσω ότι τα σχοινιά πρόσδεσης τουPrincess Seaways στην προβλήτα του λιμανιού της Tyne στο North Shields έσπασαν από τους ισχυρούς ανέμους… Θα ήθελα να ζητήσω συγγνώμη από τους επιβάτες μας για οποιαδήποτε ενόχληση που προκλήθηκε στις διαδρομές τους, αλλά εμείς, όπως και πολλοί άλλοι ταξιδιωτικοί φορείς, είμαστε αρκετές φορές υπόχρεοι στον καιρό. Η ασφάλεια των επιβατών είναι υψίστης σημασίας για εμάς και δεν θα πλεύσουμε αν δεν πιστεύουμε ότι είναι ασφαλές να το κάνουμε”.

Ένα ανάλογο περιστατικό είχε συμβεί τον Φεβρουάριο του 2008, όταν ακυρώθηκαν τα δρομολόγια μεταξύ North Shields και Ijmuiden για μια εβδομάδα, ώστε να πραγματοποιηθούν βασικές επισκευές, αφού το πλοίο DFDS Seaways είχε απομακρυνθεί από τη θέση του και συγκρούστηκε με μια πλατφόρμα πετρελαίου.

https://www.youtube.com/watch?v=M5a4VpKinjw

Διαβάστε ακόμα