Πολύνεκρο δυστύχημα από βύθιση τουριστικού σκάφους στην Κολομβία (video)


Τα συνεργεία διάσωσης ψάχνουν από τη Δευτέρα για 16 άτομα που φέρονται αγνοούμενοι μετά τη βύθιση ενός τουριστικού σκάφους την προηγούμενη ημέρα στη λίμνη Γουαταπέ, ενός δημοφιλούς τουριστικού προορισμού για θαλάσσια σπορ στη βόρειο-κεντρική Κολομβία.

Η αιτία του ατυχήματος που επέφερε τον θάνατο έξι ατόμων δεν έχει γίνει ακόμη σαφής, δήλωσαν αξιωματούχοι. Το πλοίο, El Almirante, μετέφερε 170 επιβάτες και τρία μέλη του πληρώματος, δήλωσε η Margarita Moncada, επικεφαλής της Πολιτικής Προστασίας στην επαρχία Αντιοκίας.

«Όλα τα σκάφη βγήκαν να βοηθήσουν. Οι άνθρωποι που έφερναν ήταν σε άσχημη κατάσταση. Επικράτησε πανικός. Κάποιοι σκαρφάλωναν ο ένας πάνω στον άλλο για να βγουν έξω. Υπήρχαν αρκετοί τραυματίες. Έβγαλαν έξω και πολλούς που δεν είχαν τις αισθήσεις τους», ανέφερε μια αυτόπτης μάρτυρας.

Οι αρχές έχουν καταγράψει μέχρι στιγμής 134 άτομα που διασώθηκαν, έξι νεκρούς και 15 ή 16 αγνοούμενοους, δήλωσε στους δημοσιογράφους ο Μόντσαντα, προσθέτοντας ότι ελπίζουν ότι ο αριθμός των διασωθέντων θα συνεχίσει να αυξάνεται. Οι αρχές δεν ήταν επίσης βέβαιες εάν όλοι οι άνθρωποι που αναφέρθησαν ότι ήταν στο σκάφος είχαν πράγματι επιβιβαστεί σε αυτό, πρόσθεσε.

Οι υπάλληλοι ανέφεραν αρχικά εννέα νεκρούς και 28 αγνοούμενους, αλλά η Moncada είπε ότι ορισμένοι επιζώντες που διασώθηκαν με ιδιωτικά σκάφη μεταφέρθηκαν σε διαφορετικές αποβάθρες στην ακτή της λίμης και έτσι δεν υπολογίστηκαν άμεσα.

Τα βίντεο που δημοσιεύθηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έδειξαν μηχανοκίνητα σκάφη να σπεύδουν να βοηθήσουν τους επιβάτες των άνω καταστρωμάτων καθώς το σκάφος τραμπαλίζεται από τη μια μπλευρά στην άλλη, όπως μπορείτε να παρακολουθήσετε:

Οι επιζώντες δήλωσαν στην τοπική τηλεόραση ότι άκουσαν έναν έντονο θόρυβο προτού βυθιστεί το σκάφος.

Οι αρχές της λατινοαμερικάνικης χώρας προχώρησαν στην εξέταση του καπετάνιου και διερευνούν τις καταγγελιες ορισμένων επιβατών ότι δεν διέθεταν σωσίβια, δήλωσε ο υφυπουργός Μεταφορών Alejandro Maya στους δημοσιογράφους.

Ο πρόεδρος Juan Manuel Santos επισκέφθηκε την Κυριακή το βράδυ τα συνεργεία διάσωσης στο θέρετρο, που βρίσκεται σε παόσταση μιας ώρας με το αυτοκίνητο από την πόλη της Medellin.

https://www.youtube.com/watch?v=JIbQCIsq4Zs

Διαβάστε ακόμα