Πώληση δυο πλοίων έναντι 71,5 εκατ. δολαρίων για την Toro του Πέτρου Παναγιωτίδη

Σε δυο πωλήσεις δεξαμενόπλοιων aframax προχώρησε η θυγατρική εταιρεία της Toro, η Castor Maritime με έδρα την Κύπρο του Πέτρου Παναγιωτίδη, αποκομίζοντας σημαντικά κέρδη.

Πιο συγκεκριμένα, το δεξαμενόπλοιο Wonder Polaris κατασκευής 2005 πωλήθηκε έναντι 34.5 εκατομμυρίων δολαρίων ενώ το δεξαμενόπλοιο Wonder Bellatrix κατασκευής 2006 πωλήθηκε έναντι 37.0 εκατομυρίων δοκαριών.

Η εταιρεία υπό την καθοδήγηση του Πέτρου Παναγιωτίδη αναμένει να ολοκληρώσει την πώληση το δεύτερο τρίμηνο του 2023 και να αποκομίσει καθαρό κέρδος και από τα δύο πλοία περίπου 42,9 εκατομμύρια δολάρια, εξαιρουμένων τυχόν δαπανών που σχετίζονται με συναλλαγές.

Η Castor αγόρασε το Wonder Polaris παλαιότερα, το οποίο ονομάζονταν Dubai Harmony, από την Dubai Navigation για 13,60 εκατομμύρια δολάρια τον Φεβρουάριο του 2021 και το Bellatrix, πρώην Agneta Pallas, από την Energifonden Sverige για 18,15 εκατομμύρια δολάρια τον Δεκέμβριο του ίδιου έτους.

Ο ιδιόκτητος στόλος της Toro αποτελείται από πέντε δεξαμενόπλοια καθώς και τέσσερα πλοία LPG τα οποία η εταιρεία αγόρασε τον Απρίλιο.

«Πιστεύουμε ότι αυτή η πώληση, μαζί με τις πρόσφατες ανακοινώσεις για την πώληση του M/T Wonder Avior, και η είσοδος στον κλάδο πλοίων LPG με τέσσερα σύγχρονα πλοία είναι σημαντικά βήματα στον εκσυγχρονισμό και τη διαφοροποίηση των επιχειρήσεων της Toro», είπε ο κ. Παναγιωτίδης, προσθέτοντας ότι η εταιρεία σχεδιάζει να συνεχίσει να αναζητά περαιτέρω ευκαιρίες για ανανέωση, ανάπτυξη και διαφοροποίηση του στόλου της.

Διαβάστε ακόμα