Ποσότητα κοκαΐνης που έσπασε όλα τα ρεκόρ βρέθηκε σε ιστιοφόρο ανοικτά της Πορτογαλίας

Οι πορτογαλικές και ισπανικές αρχές κατάσχεσαν 5,2 τόνους κοκαΐνης από ιστιοφόρο που βρισκόταν στα ανοικτά των ακτών της Πορτογαλίας και συνέλαβαν τρεις ανθρώπους, στη μεγαλύτερη ποσότητα ναρκωτικών στην Πορτογαλία εδώ και 15 χρόνια και την μεγαλύτερη που βρέθηκε ποτέ σε ιστιοφόρο, ανακοίνωσε η αστυνομία τη Δευτέρα.

Με τα δέματα κοκαΐνης να βρίσκονται ακριβώς πίσω του, ο Luis Neves, επικεφαλής της πορτογαλικής αστυνομικής έρευνας, δήλωσε ότι η αποστολή είναι η μεγαλύτερη ποσότητα κοκαΐνης που έχει κατασχεθεί ποτέ από ιστιοφόρο παγκοσμίως. Συνήθως, τόσο μεγάλες ποσότητες βρίσκονται σε μεγαλύτερα πλοία, κυρίως εμπορικά.

Οι αρχές βρήκαν 183 υφασμάτινους σάκους γεμάτους κοκαΐνη, που προορίζονταν για την ευρωπαϊκή αγορά, μέσα στο ιστιοφόρο που έπλεε στον Ατλαντικό Ωκεανό, περίπου 296 μίλια ανοικτά των ακτών της Πορτογαλίας.

«Περιμένουμε πάντα (περισσότερη διακίνηση ναρκωτικών) και αυτό είναι το μήνυμα που θέλουμε να στείλουμε στις οργανώσεις: Σας περιμένουμε», είπε ο Neves.

Τα μέλη του πληρώματος – δύο Ισπανοί υπήκοοι και ένας Περουβιανός – συνελήφθησαν και θα παρουσιαστούν ενώπιον του δικαστηρίου. Η αστυνομία υποψιάζεται ότι είναι μέρος ενός ισχυρού κύκλου ναρκωτικών, γνωστό για τη μεταφορά ναρκωτικών από τη Λατινική Αμερική στην Ευρώπη.

Ο Antonio Duarte, επικεφαλής της αστυνομικής μονάδας ναρκωτικών της Ισπανίας, δήλωσε ότι οι άνδρες βρίσκονταν ήδη στο ραντάρ των αρχών και ότι εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης για έναν από αυτούς.

Η κατάσχεση έρχεται καθώς νέες συμμορίες συνεχίζουν να εισέρχονται στις αγορές κοκαΐνης στην Ευρώπη, δημιουργώντας δίκτυα λαθρεμπορίας ναρκωτικών που συνδέουν άμεσα τους παραγωγούς της Λατινικής Αμερικής με τους Ευρωπαίους καταναλωτές, σύμφωνα με τον οργανισμό φαρμάκων της ΕΕ με έδρα τη Λισαβόνα, το Ευρωπαϊκό για τα ναρκωτικά (EMCDDA ).

Η κοκαΐνη είναι το δεύτερο πιο συχνά χρησιμοποιούμενο παράνομο ναρκωτικό στην Ευρώπη, ανέφερε ο οργανισμός στην έκθεσή του για το 2021.

Ακολουθήστε το @enautilia στο INSTAGRAM

Φωτογραφίες Άρθρου

Διαβάστε ακόμα