Πότε θα ανάψει ξανά το κόκκινο φανάρι του Πειραιά…

kokkino_fanari_peiraia_

Περισσότερο από ενάμιση χρόνο έχει περάσει από την πρόσκρουση του κρουαζιερόπλοιου «MSC MAGINIFICA» στον αριστερό λιμενοβραχίονα του Λιμανιού του Πειραιά, που είχε σαν αποτέλεσμα να καταστραφεί μεγάλο τμήμα αυτού και την βύθιση του μαζί με το κόκκινο φανάρι.

Το πρωινό της 20ης Νοεμβρίου 2013, οι καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν στο λιμάνι εκείνη την ώρα ήταν η κύρια αιτία πρόκλησης του ατυχήματος. Mετά το ατύχημα τοποθετήθηκε από την αρμόδια Yπηρεσία Φάρων του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, κόκκινος ηλεκτρικός φανός επί σιδερένιου τριπόδου, για να εξυπηρετεί προσωρινά τα πλοία που χρησιμοποιούν το μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας.

Η πλοιοκτήτρια εταιρία του κρουαζιεροπλοίου την ίδια ημέρα κατέβαλε αποζημίωση για για την αποκατάσταση του μώλου και του μόνιμου φάρου. Η Τεχνική Υπηρεσία του ΟΛΠ Α.Ε. προώθησε το έργο της διαμόρφωσης του μώλου και της ανέγερσης του φάρου μέσα από τις προβλεπόμενες διαδικασίες αλλά μέχρι σήμερα δεν έχει κατασκευαστεί τίποτα….

Η ίδια εικόνα παραμένει μέχρι σήμερα… Μια εικόνα που δυστυχώς δεν μας κάνει υπερήφανους σαν Έλληνες και μας ντροπιάζει στον υπόλοιπο κόσμo…

Διαβάστε την ανακοίνωση (20-11-13) της ακτοφυλακής για το συμβάν πατώντας εδώ.

Διαβάστε την ανακοίνωση (29-11-13) του ΟΛΠ για την αποκατάσταση της ζημιάς λίγες ημέρες αργότερα πατώντας εδώ.

ellinikiaktoploia.net

Διαβάστε ακόμα