Που βρίσκεται το αγαπημένο μας πλοίο «Blue Star Ithaki»;

blue_star_ithaki_

Μοναδικές προσφορές ξενοδοχείων και ταξιδιών με εξαιρετικές εκπτώσεις!

Αυτή τη στιγμή είναι ακόμη αγκυροβολημένο στο λιμάνι Halifaxτου Καναδά, όπου συνεχίζονται οι εργασίες μετασκευής του, πριν αναλάβει τη γραμμή St. John – Digbyστον Καναδά, μια απόσταση 44 ναυτικών μιλίων η 81 χιλιομέτρων, περίπου 2 ½ ωρες ταξίδι.

Η διαδρομή αυτή μπορεί να γίνει με αυτοκίνητο αλλά είναι πολύ μεγαλύτερη, 602 χιλιόμετρα για την ακρίβεια! Το Digbyειναι μεγάλος παραγωγός φρέσκων θαλασσινών και η παρουσία του πλοίου θα είναι σημαντικός κόμβος γρήγορης μεταφοράς στην υπόλοιπη χώρα. Το πλοίο θα αντικαταστήσει το γερασμένο PrincessofAcadiaκατασκευής 1971.

Το γνωστό μας Ιθάκη έχει μετονομαστεί προσωρινά ως Canada2014 και έχει ήδη αρχίσει διαγωνισμός για την μετονομασία του πλοίου από το κοινό του Καναδά. Αγοράστηκε αντι $44.000.000 δολλαρίων απο την εταιρία BayFerriesπου ανήκει στην Καναδική κυβέρνηση. Στην φωτό βλέπουμε τον βουλευτή της WestNovaGregKerrμε τον αντιπρόεδρο της εταιρίας BayFerries, κατά την τελετή εναρξης του διαγωνισμού ονομασίας.

Μερικά απο τα ονόματα που έχουν προτανθεί έχουν ως εξής: FundyOdyssey ( προς τιμήν της Ελληνικής του καταγωγής και του κόλπου Fundyόπου και θα ταξιδεύει), LadyLatour, DigbyChick, TheFundyPrincess, BrunswickNova, MaritimeTraveller, Seagull, TheAldenNowlanκαι άλλα. Σύντομα θα έχουμε φωτό και βίντεο απο την τελετή ονομασίας του πλοίου, εμείς του ευχόμαστε καλά ταξίδια και είμαι σίγουρος μερικοί απο εμάς θα τα ξιδέψουν μαζί του στον Καναδά.

cyclades24.gr

Διαβάστε ακόμα
Η άφιξη του «Blue Star Ithaki στον Καναδά»! – ποιά Ελληνικά πλοία συνάντησε εκεί; [pics]
«Κουνάει» μαντήλι το Βlue Star Ithaki
ATTICA Α.Ε. Συμμετοχών:Συμφωνία για την πώληση του «Blue Star Ithaki»
Το Blue Star Ithaki παραδόθηκε σήμερα στην καναδική κυβέρνηση

Διαβάστε ακόμα