Πουλήθηκε το Salamis Filoxenia

H κυπριακή εταιρεία Salamis Lines εγκατέλειψε τη βιομηχανία κρουαζιέρας και πούλησε το μοναδικό κρουαζιερόπλοιο στην Prime Spot Ship Trading με έδρα το Ντουμπάι.

Η Salamis, μέσω της μητρικής εταιρείας Salamis Tours, ανέφερε σε ανακοίνωσή της στο Κυπριακό Χρηματιστήριο ότι πούλησε το Salamis Filoxenia 15.400 gt (κατασκευής 1975) για 4,1 εκατομμύρια δολάρια. Η Prime Spot έχει καταβάλει προκαταβολή 15% και η συμφωνία αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι τα τέλη Φεβρουαρίου. Το κέρδος από την πώληση του πλοίου ανέρχεται σε €1,55 εκατ.

Σύμφωνα με την Salamis η πανδημία Covid-19, είναι ο λόγος που βγαίνει από την αγορά της κρουαζιέρας. Η εταιρεία, η οποία εκτελεί εποχικές κρουαζιέρες από το 1996, είπε ότι ενδέχεται να αποκτήσει άλλο κρουαζιερόπλοιο μόλις σβήσει η πανδημία.

Θα είχε πουληθεί τον Νοέμβριο του 2018 σε μια συμφωνία που θα είχε λογιστικό κέρδος 3,95 εκατ. ευρώ. Ωστόσο, αυτή η συμφωνία απέτυχε και το πλοίο συνέχισε να λειτουργεί για τη Salamis μέχρι το τέλος της καλοκαιρινής περιόδου κρουαζιέρας του 2019.

Η πώληση αφήνει τη Salamis με ένα ζευγάρι ro-ros που δραστηριοποιούνται στην Ανατολική Μεσόγειο.

Φωτογραφία:https://www.portofsyros.gr

Διαβάστε ακόμα