Προειδοποίηση του Nasdaq στην Star Bulk Carriers

star_bulk_nasdaq
Καθώς οι μετοχές των εταιρειών ξηρού χύδην συνεχίζουν να κατρακυλάνε σε αξία, η ελληνική ναυτιλιακή εταιρεία Star Bulk Carriers βρέθηκε να παραβαίνει τα κριτήρια του Nasdaq περί ελάχιστης τιμής της μετοχής της.

Η Star Bulk έλαβε προειδοποίηση από το Nasdaq ότι οι μετοχές της διαπραγματεύονται κάτω από την ελάχιστη τιμή προσφοράς του 1 δολαρίου για 30 συνεχείς εργάσιμες ημέρες. Η τυχόν αποτυχία να επανέλθει η τιμή της στα κανονικά επίπεδα θα μπορούσε να οδηγήσει στην ενδεχόμενη διαγραφή της Star Bulk από το χρηματιστήριο.

Η Star Bulk έχει στη διάθεση της ένα εξάμηνο (180 ημέρες) για να μπορέσει να εκπληρώσει τα κριτήρια περί ελάχιστης τιμής και να διαπραγματεύεται η τιμή της πάνω από το 1 δολάριο ανά μετοχή για 10 συνεχόμενες ημέρες. Σε περίπτωση αποτυχίας της εταιρείας υπάρχει κι η δυνατότητα να δοθεί άλλη μια πρόσθετη περίοδο χάριτος.

“Η εταιρεία σκοπεύει να εποπτεύει την τιμή αγοράς στο κλείσιμο της κοινής μετοχής της από τώρα μέχρι και τις 5 Ιουλίου 2016 και μετά εξετάζει όλες τις επιλογές που θα επιτρέψουν στις κοινές μετοχές της να παραμείνουν εισηγμένες στο Nasdaq”, ανέφερε η Star Bulk σε ανακοίνωση της

Διαβάστε επίσης: Star Bulk: Αναβάλλει την παραλαβή τεσσάρων νέων πλοίων

Διαβάστε ακόμα