«Προκλητικό έγγραφο του Γ.Γ της ΠΝΟ κ.Χαλά για τις ΣΣΕ στην επιβατηγό ναυτιλία»

Αποτελεί πρόκληση το έγγραφο του Γ.Γ της ΠΝΟ με το οποίο ζητάει τις απόψεις των σωματείων για τη θέση του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας για την ανανέωση των ΣΣΕ για το 2017, χωρίς να πραγματοποιεί την σύγκλιση της Ε.Ε της ΠΝΟ.

Τα ναυτεργατικά σωματεία ΠΕΜΕΝ – ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ – ΠΕΕΜΑΓΕΝ με έγγραφο τους (11-7-2017) έχουν ζητήσει την άμεση σύγκλιση της Ε.Ε της ΠΝΟ για τις κατάφορες παραβιάσεις των ΣΣΕ, την ανεργία, την «μαύρη» ανασφάλιστη εργασία, τις μειωμένες οργανικές συνθέσεις των πλοίων με την εντατικοποίηση της δουλειάς, την υπονόμευση της ασφάλειας της ανθρώπινης ζωής, την μη καταβολή κύριων – επικουρικών συντάξεων και εφάπαξ, την φοροεπιδρομή του λαϊκού εισοδήματος.

Απαιτούμε για άλλη μια φορά την άμεση σύγκλιση της Ε.Ε της ΠΝΟ, αποδοκιμάζουμε αυτές τις πρακτικές και όσους τις αποδέχονται, στρώνουν το δρόμο και ενθαρρύνουν την επιθετικότητα των εφοπλιστών και της κυβέρνησης σε βάρος των ναυτεργατικών, λαϊκών δικαιωμάτων. Τα προβλήματα δεν αντιμετωπίζονται με email αλλά με οργάνωση και αγώνα.

ΟΙ ΔΙΟΙΚΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ

• ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ
• ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΚΑΤΩΤΕΡΩΝ ΠΛΗΡΩΜΑΤΩΝ ΜΗΧΑΝΗΣ Ε.Ν.
«Ο ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ»
• ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΜΑΓΕΙΡΩΝ Ε.Ν

Διαβάστε ακόμα