Προσάραξη φορτηγίδας στο Βανκούβερ (Video+Photo)

Τα έντονα καιρικά φαινόμενα που έπληξαν το Βανκούβερ το περασμένο Σαββατοκύριακο ήταν η αιτία να σταματήσουν όλες τις σιδηροδρομικές υπηρεσίες προς το πολυσύχναστο λιμάνι του Βανκούβερ, κλείνοντας έναν βασικό κόμβο της εφοδιαστικής αλυσίδας για φορτία εμπορευματοκιβωτίων για την καναδική αγορά. Προσάραξε επίσης μια φορτηγίδα στο English Bay, προκαλώντας για λίγο ανησυχίες για χτύπημα γέφυρας.

Η φορτηγίδα τελικά προσάραξε στην παραλία Sunset, σε μικρή απόσταση από τη γέφυρα της οδού Burrard στην συνοικία West End του Βανκούβερ.

Ο ιδιοκτήτης, Sentry Marine, είπε στα τοπικά μέσα ενημέρωσης ότι η φορτηγίδα ήταν σωστά αγκυροβολημένη, αλλά ότι οι ακραίες καιρικές συνθήκες την παρέσυραν. Τη στιγμή της προσάραξης, η παλίρροια ήταν σε ύψος σχεδόν 15 πόδια πάνω από το MLLW και δεν θα φτάσει ξανά σε αυτό το σημείο μέχρι αυτή την Κυριακή.

Αυτή θα είναι η επόμενη ευκαιρία για μια προσπάθεια επανάπλευσης και ο ιδιοκτήτης σχεδιάζει να στείλει μεγάλα ρυμουλκά. Μια αρχική προσπάθεια να επαναπλεύσει η φορτηγίδα από την παραλία με ένα μικρό ρυμουλκό δεν ήταν επιτυχής.

Φωτογραφίες Άρθρου

Διαβάστε ακόμα