Προσάραξη πλοίου επειδή ο καπετάνιος ήταν ντίρλα

faktor_prosaraxi_

Το Περιφερειακό Δικαστήριο του Haugaland στις 9 Απρίλη 2014, καταδίκασε τον αξιωματικό που βρισκόταν στο τιμόνι του Faktor σε 21 ημέρες φυλάκισης για την προσάραξη του πλοίου το βράδυ της 2 Απριλίου 2012, στο Huglo, ανατολικά της Στορντ.

Η αστυνομία είχε την υποψία ότι ο πρώτος αξιωματικός ήταν σε κατάσταση μέθης και γι’ αυτό του πήρε ένα δείγμα αίματος. Η ανάλυση του δείγματος αίματος που έχει ληφθεί 4,5 ώρες μετά το ατύχημα στο δωμάτιο έκτακτης ανάγκης στο Στορντ και περίπου δέκα ώρες αφού ο πρώτος αξιωματικός ανέλαβε το πηδάλιο, έδειξε 1,98 τοις χιλίοις ποσοστό αλκοόλης στο αίμα.

Ο συγκεκριμένος ήταν υπεύθυνος για την πλοήγηση του πλοίου, όταν αυτό προσάραξε. Ο άνθρωπος εξήγησε στο δικαστήριο ότι έπινε μπύρα και οινοπνευματώδη ποτά πριν αρχίσει η βάρδια του, τα μεσάνυχτα, αλλά και κατά τη διάρκεια της βάρδιας του. Φαίνεται ότι ο πρώτος αξιωματικός ήταν τόσο μεθυσμένος που αποκοιμήθηκε και δεν ξύπνησε πριν την προσάραξη του πλοίου στις 5 το πρωί.

Δεν υπήρξε καμιά υποψία ότι οι υπόλοιποι από το 5μελές πλήρωμα βρισκόταν επίσης σε κατάσταση μέθης σύμφωνα με τις έρευνες της αστυνομίας της περιοχή Haugaland και Southern Hordaland, η οποία ενημερώθηκε στις 8 το πρωί για το ατύχημα. Το υπόλοιπο πλήρωμα περίμενε για την παλίρροια, έτσι ώστε να μπορούσε να φύγει από τα ρηχά νερά με δική του μηχανή αργότερα.

Διαβάστε ακόμα