Προσάραξη πλοίου στη Σουηδία -Το πλήρωμα ακολουθούσε λάθος πορεία! [video]

prosaraksi_ploiou_sti_souidia

Προσάραξη του φορτηγού πλοίου «Free Wave» την Δευτέρα το πρωί στη ανοικτά του Sölvesborg στη Σουηδία. Τα 6 μέλη του πληρώματος είναι καλά στην υγεία τους ενώ η Σουηδική ακτοφυλακή που είναι στο σημείο ανέφερε ότι δεν υπάρχει διαρροή πετρελαίου στη θάλασσα.

Το πλοίο είχε προορισμό το Sölvesborg της Σουηδίας από την Δουνκέρκη στη Γαλλία και ήταν φορτωμένο με ασβεστόλιθο. Σε αλκοτέστ που πραγματοποίησε η ακτοφυλακή βρέθηκε θετικός ο Πλοίαρχος και ο υποπλοίαρχος του πλοίου, τους οποίους και παρέδωσαν στις τοπικές αρχές.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Πλοίαρχος και ο αξιωματικός φυλακής έκαναν λάθος στην πορεία του πλοίου (!!) και αντί να κατευθυνθούν προς το λιμάνι του Sölvesborg κατευθύνθηκαν προς το αρκετά μικρότερο λιμάνι του Torsö! όπως ήταν φυσικό το πλοίο προσάραξε χωρίς ευτυχώς να υπάρξουν τραυματισμοί και ρύπανση.

Σε εξέλιξη βρίσκεται η επιχείρηση για την επανάπλευση του πλοίου ενώ ομάδα δυτών εξακολουθεί να ερευνά το μέγεθος της ζημιάς στο κύτος του πλοίου, ώστε να αποφευχθεί οποιαδήποτε είδους ρύπανση.

prosaraksi_ploiou_sti_souidia

1_prosaraksi_ploiou_sti_souidia

 

 

e-Nautilia.gr

Διαβάστε ακόμα