Προσάραξη του «Hansa Constitution» ανοιχτά του Χονγκ Κόνγκ[pics+vid]

hansa_constitution_prosaraxi_hong_kong_

To Hansa Constitution, ένα 34.954 τόνων πλοίο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων που είναι νηολογημένο στη Γερμανία και ήταν καθ ‘οδόν προς το Shenzhen, προσάραξε το Σάββατο 5/4 ανοιχτά της κατοικημένης περιοχής Pok Fu Lam στη δυτική πλευρά του Χονγκ Κονγκ λόγω άσχημων καιρικών συνθηκών που προκλήθηκαν από μουσώνα.

Η Julia Eble, μια εκπρόσωπος της ιδιοκτήτριας εαταιρείας, Hansa Treuhand Gruppe (με έδρα το Αμβούργο), δήλωσε ότι το περιστατικό συνέβη πιθανώς επειδή το πλοίο τέθηκε εκτός λειτουργίας και οι δυνατοί άνεμοι των μουσώνων το έστειλαν στην ακτή. Το περιστατικό δεν προκάλεσε κανενός είδους περιβαλλοντική ρύπανση, ούτε υπήρξαν αναφορές για είσοδο νερού στο σκάφος, αν και η βλάβη δεν έχει εκτιμηθεί ακόμη. Δύο πυροσβεστικά πλοία και δύο διασωστικά σκάφη απεστάλησαν στη σκηνή και τελικά το Hansa Constitution ρυμουλκήθηκε μακριά από την ακτή.

Το λιμάνι του Χονγκ Κονγκ είναι το τέταρτο πιο πολυσύχναστο λιμάνι μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων για το 2013, με συνολική κίνηση 22,3 εκατομμυρίων TEU, σύμφωνα με τα κρατικά στοιχεία. Η μετεωρολογική υπηρεσία του Χονγκ Κονγκ είχε προειδοποιήσει για ισχυρό μουσώνα, ενώ το Σάββατο το Υπουργείο Ναυτιλίας, ανέφερε περιορισμένη ορατότητα που δεν ξεπερνούσε τα δύο ναυτικά μίλια.

hansa_constitution_prosaraxi_hong_kong__

hansa__constitution_prosaraxi_hong_kong_

hansa_constitution_prosaraxi_hong_kong__ (2)

Διαβάστε ακόμα