Προσελκύει ναυλομεσίτες η ελληνική ναυτιλία

tanker_nautilia_

Ένα μεγάλο Γαλλικό ναυλομεσιτικό γραφείο ετοιμάζεται να ανοίξει παράρτημα στον Πειραιά.

Πρόκειται για το Barry Rogliano Salles (BRS), που είναι το τελευταίο σε μια διαρκώς αυξανόμενη λίστα διεθνών ναυλομεσιτών, που προσελκύονται από τη δυναμική της ελληνικής ναυτιλίας και δημιουργούν ένα τοπικό γραφείο στον Πειραιά.

Πριν από το BRS στις αρχές της χρονιάς ο ναυλομεσιτικός οίκος Lightship, με έδρα στη Κοπεγχάγη άνοιξε γραφείο στα βόρεια προάστια της Αθήνας ενώ πριν από ένα χρόνο ο νορβηγικός Lorentzen & Stemoco άνοιξε γραφεία στην Ελλάδα στην Βούλα.

Όπως μετέδωσε η νορβηγική ναυτιλιακή εφημερίδα TradeWinds ο πρόεδρος της BRS Tim Jones εξέφρασε την ικανοποίησή του για αυτή την κίνηση.

«Είχαμε πάντα μια «τρύπα» στο σύστημά μας καθώς δεν είχαμε ένα ενεργό γραφείο στην Ελλάδα. Η ευκαιρία παρουσιάστηκε τώρα και έτσι προχωράμε στην δημιουργία του», δήλωσε ο ίδιος, για να προσθέσει ότι η διαχείριση ναυλώσεων ξηρού χύδην φορτίου είναι μόνο η αρχή.

«Κάθε φορά που ανοίγουμε νέα γραφεία προσπαθούμε πάντα να βασιστούμε σε κάποια εν λειτουργία επιχείρηση και στη συνέχεια να προσθέσουμε περισσότερα στοιχεία», είπε, ο κ. Jones αναφέροντας ότι το BRS θα αναπτύξει την δραστηριότητα στις αγοραπωλησίες πλοίων, στα δεξαμενόπλοια και στα υγραεριοφόρα.

«Πάντα θέλαμε να βρισκόμαστε στον Πειραιά αλλά το να βρεις τους κατάλληλους ανθρώπους γι’ αυτό είναι το πιο σημαντικό στοιχείο», είπε αναφερόμενος στην ελληνική αγορά.

Έτσι, στο νέο γραφείο θα βρίσκονται οι κύριοι Νίκος Παναγιωτόπουλος, ο οποίος ήταν στην Platou Hellas από το Δεκέμβριο του 2009, Άκης Παπαδόπουλος, Πάνος Αυγερινός και Γιώργος Αγκαλος.

Η BRS διαθέτει 16 γραφεία σε 15 χώρες.

pireas2day.gr

Διαβάστε ακόμα