Πειραιάς
24°C

Πρόσκρουση δεξαμενόπλοιου με θαλαμηγό στο Πέραμα

Δημοσιεύθηκε στις

06/02/2015

από

temeteron_tanker_

Διάλεξε μέσα από χιλιάδες προϊόντα μόνο με ένα κλικ!

Προσέκρουσε, πρωινές ώρες σήμερα, το Δ/Ξ πλοίο «TEMETERON» σημαίας Belize, κατά τη διαδικασία προσέγγισης του στο Ναυπηγείο «ΜΕΓΑΤΕΧΝΙΚΑ» Περάματος και λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών, στο Θ/Γ πλοίο «MADIZ» σημαίας Μάλτας, το οποίο ήταν πρυμνοδετημένο σε διπλανό ναυπηγείο.

Από την πρόσκρουση προκλήθηκαν υλικές ζημιές στο Θ/Γ πλοίο ενώ έπεσε στη θάλασσα ένας μέλος του πληρώματος του θαλαμηγού, ο οποίος ανεσύρθη άμεσα και με ασφάλεια χωρίς να προκληθεί τραυματισμός του.

Από το περιστατικό δεν προκλήθηκε θαλάσσια ρύπανση, ενώ από το Δ΄ Λιμενικό Τμήμα Περάματος του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους και των δύο πλοίων μέχρι προσκόμισης βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης – αξιοπλοΐας από τους νηογνώμονες που τα παρακολουθούν.

Το e-nautilia.gr στο Google NEWS

Ακολουθήστε το e-nautilia στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ναυτιλιακές ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο.

Διαβάστε επίσης

Πειραιάς
24°C