Πρόσκρουση πλοίων στο λιμάνι της Κέας

Ενημερώθηκε, βραδινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Κέας ότι το Φ/Γ πλοίο «ΝΕΜΕΣΙΣ» Ν.Π. 12619, το οποίο βρισκόταν αγκυροβολημένο και πλαγιοδετημένο με την δεξιά του πλευρά στον κυματοθραύστη του λιμένα Κορησσίας, κατά τη διαδικασία ελιγμών πριν τον απόπλου του για λιμένα Σητείας Κρήτης και λόγω πλευρικού ανέμου βόρειου βορειανατολικού εντάσεως 5-6 bf , προσέκρουσε με την αριστερή του πλευρά στην αριστερή παρειά του Ε/Γ -Ο/Γ «ΜΑΚΕΔΩΝ» Ν.Π. 9142, το οποίο ήταν αγκυροβολημένο και σε κατάσταση ακινησίας.

Άμεσα στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής έσπευσαν στο σημείο όπου διαπίστωσαν ότι από την πρόσκρουση είχαν προκληθεί βαθουλώματα και εκδορές πέντε με εξι μέτρα πάνω από την ίσαλο γραμμή στο «ΜΑΚΕΔΩΝ», ενώ στο «ΝΕΜΕΣΙΣ» στράβωσαν τα ρέλια στο μέσο κατάστρωμα.

Από την πρόσκρουση δεν προκλήθηκε τραυματισμός, δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση και δεν υπήρξε εισροή υδάτων στα δύο πλοία.

Από το Β΄ Λιμενικό Τμήμα Κέας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Λαυρίου Χαλκίδας που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους και των δύο (02) πλοίων μέχρι προσκόμισης βεβαιωτικού αξιοπλοΐας και βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης από τους παρακολουθούντες τα πλοία νηογνώμονες.

Διαβάστε ακόμα