Νέα εποχή για τη ναυτιλία: Προσομοιωτής επαυξημένης πραγματικότητας για τη ναυτική εκπαίδευση!

Η Smartship Australia, ένας κόμβος ναυτιλιακής προσομοίωσης και εκπαίδευσης στο Κουίνσλαντ, φέρεται να έχει ξεκινήσει την εφαρμογή ενός νέου συστήματος προσομοιωτή επαυξημένης πραγματικότητας (AR) για την εκπαίδευση των πλοηγών, ο οποίος παραδόθηκε με επιτυχία από την FORCE Technology της Δανίας.

Η εγκατάσταση εκπαίδευσης των πλοηγών της Smartship Australia με έδρα το Μπρίσμπεϊν διαθέτει πέντε θαλάσσιους προσομοιωτές. Ο προσομοιωτής SimFlex της FORCE Technology λειτουργεί στο κέντρο από τότε που ιδρύθηκε για πρώτη φορά

Η αναβάθμιση του κέντρου με την τεχνολογία AR πιθανότατα θα ολοκληρωθεί μέχρι το πρώτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους, δημιουργώντας τον πρώτο θαλάσσιο προσομοιωτή AR στην Αυστραλία. Η πλατφόρμα θα λάβει το μελλοντικό μαθηματικό μοντέλο DEN-Mark2 της FORCE Technology μόλις κυκλοφορήσει φέτος το 2024, το οποίο θα προσφέρει βελτιωμένη ακρίβεια μοντέλου και υπολογισμούς δυνάμεων γραμμής.

Στόχος είναι να βοηθηθεί η Smartship Australia να αναπτύξει επιτυχώς την πιο πρόσφατη τεχνολογία στη ζώνη προσομοίωσης θαλάσσιας εικονικής πραγματικότητας και να βεβαιωθεί ότι είναι μια τεχνολογία αιχμής, εξήγησε ο Jan Michelsen, Διευθυντής της FORCE Technology Ports, Simulation, Training και Human Factors/Safety Management της FORCE Technology.

Η τεχνολογία SimFlex AR προσφέρει μία από τις πιο καλές εμπειρίες μικτής πραγματικότητας που έχει σχεδιαστεί, με φωτορεαλιστική οπτική πιστότητα και εξαιρετικά προηγμένη ακρίβεια μοντέλου, που μπορούν να βοηθήσουν στο να ξεκλειδώσουν τεράστια κέρδη για τους πελάτες του Smartship Australia στο μέλλον.

Το Smartship Australia είναι ένας έμπιστος και πιστός συνεργάτης της FORCE Technology εδώ και πολλά χρόνια και όλοι ανυπομονούν να εισαγάγουν μαζί τους μια εποχή στη ζώνη προσομοίωσης της θάλασσας.

Διαβάστε ακόμα