Πρόστιμο σε πλοίαρχο που διέσχισε προστατευόμενη περιοχή χωρίς πλοηγό

4021852-3x2-600x400

Ο πλοίαρχος του φορτηγού πλοίου που έπλεε μέσα σ’ ένα τμήμα περιορισμένης πρόσβασης του Αυστραλιανού Great Barrier Reef χωρίς πλοηγό δέχτηκε πρόστιμο αξίας 6.200 δολαρίων.

Κατά την απόδοση της ποινής, ο δικαστής είπε ότι ο Chih-Ming Lu, πλοίαρχος του κινέζικου Steel Develope είχε επιδείξει απερίσκεπτη συμπεριφορά.

Το περιστατικό συνέβη κοντά στο Mackay του Κουίνσλαντ, την Ημέρα της Πρωτοχρονιάς. Το πλοίο ταξίδεψε σχεδόν πέντε χιλιόμετρα μέσα από μια περιοχή στην οποία τίθενται περιορισμοί στην πρόσβαση που είναι γνωστή ως Hydrographers Passage.Η Υπηρεσία Κυκλοφορίας Πλοίων του Townsville ανίχνευσε την εισβολή και ξεκίνησε μια έρευνα.

Σύμφωνα με τον δικηγόρο υπεράσπισης του Lu, ο Lu είχε την εντύπωση ότι ένας πλοηγός θα ερχόταν μαζί τους με ελικόπτερο πριν φτάσει στη ζώνη περιορισμένης πρόσβασης. Ενήργησε γρήγορα να γυρίσει πίσω, όταν κατάλαβε ότι είχε εισέλθει στη ζώνη περιορισμένης πρόσβασης χωρίς πλοηγό. Ωστόσο, ο δικαστής σημείωσε ότι ο Lu είχε ταξιδέψει μέσα από το πέρασμα με πλοηγό σε μια σειρά από άλλες περιπτώσεις.

Ο Lu έχει εμπειρία πάνω από 30 χρόνια στη θάλασσα.

Διαβάστε ακόμα