Προβλήματα και στη ρυμούλκηση αντιμετωπίζει το MV Benita (video)

MV_Benita_Towed
Τελειωμό δεν φαίνεται να έχουν οι μπελάδες για το ελληνικής ιδιοκτησίας πλοίο μεταφοράς χύδην φορτίου, MV Benita, που προσάραξε στις νότιες ακτές του Μαυρίκιου πριν ενάμιση μήνα, με τον κίνδυνο βύθισης να μην έχει απομακρυνθεί καθώς η ρυμούλκηση του πλοίου αποδεικνύεται προβληματική.

Λίγες μέρες μετά την ανέλκυση του ελληνικού πλοίου τα συνεργεία διάσωσης βρίσκονται σε διαδικασία επαναξιολόγησης της ικανότητας ρυμούλκησης του, αφού αυτό βυθίστηκε βαθύτερα μέσα στο νερό με το που ξεκίνησε η αρχική ρυμούλκηση του από την πρύμνη του.

Η προσπάθεια εγκαταλείφθηκε και τα σχοινιά ρυμούλκησης έκτοτε συνδέθηκαν με την πλώρη του πλοίου, ανέφερε την Τετάρτη η διασωστική εταιρεία Five Ocean Salvage, που ελπίζει να συνεχιστεί η ρυμούλκυση το επόμενο διάστημα.

“Δεδομένου ότι το ρυμουλκούμενο είναι ένα νεκρό πλοίο και επίσης λαμβάνοντας υπόψη τις επικρατούσες συνθήκες στη θάλασσα, είναι εξαιρετικά επικίνδυνο για μια ομάδα επιβίβασης να προσπαθήσει να ανέβει στο πλοίο, επομένως η διαδικασία ρύθμισης της διάταξης ρυμούλκησης είναι αργή”, ανέφερε η Five Ocean Salvage.

Το Benita (42.700 dwt, κατασκευής 1998) ανήκει στην ελληική Unit Maritime. Το πλοίο ήταν στο δρόμο του από την Ινδία προς Ντέρμπαν της Νότιας Αφρικής, όταν προσάραξε στον Ινδικό Ωκεανό στις 17 Ιουνίου μετά από μια διένεξη ανάμεσα σε μέλη του πληρώματος, υπό αμφισβητούμενες συνθήκες.

Το πλοίο που προορίζεται να διαλυθεί στην Ινδία ανελκύθηκε από την Five Ocean Salvage στις 23 Ιουλίου, όπως φαίνεται και στο παρακάτω βίντεο:

Όλες οι ειδήσεις για το MV Benita εδώ

Διαβάστε ακόμα