Πειραιάς
21°C

Πρώτη απεργία στο ναυπηγείο της Hyundai μετά από 18 χρόνια!

24/11/2014

apergia-sta-nauphgeia-hyundai

Στην πρώτη τους απεργία προχώρησαν οι συνδικαλιστές του ναυπηγείου-κολοσσού της Νοτίου Κορέας Hyundai Heavy Industries, μετά από σχεδόν δύο δεκαετίες!

Η ένωση των εργαζομένων ανακοίνωσε ότι στην απεργία συμμετέχουν 18,000 μέλη τα οποία αντιπροσωπεύουν το 70% του εργατικού δυναμικού των ναυπηγείων.

«Μετά την σημερινή απεργία θα εντείνουμε τις προσπάθειες μας για συμμετοχή όλων των εργαζομένων, αν η εταιρεία συνεχίζει να απορρίπτει τα αιτήματα μας», δήλωσε ένας συνδικαλιστής.

Οι συνομιλίες απέτυχαν, αφού οι διοίκηση των ναυπηγείων απέρριψε τα αιτήματα για αύξηση 6,5% του βασικού μισθού και ένα εφάπαξ της το οποίο θα είναι οι μισθοί 10 εβδομάδων.

Η Hyundai δήλωσε ότι τα αιτήματα δεν ήταν ρεαλιστικά και ότι για το πρώτο 9μηνο του 2014 κατέγραψε 1,7 δις δολάρια ζημιές, ενώ ενημέρωσε ότι η απεργία θα στοιχήσει 90 εκ. δολάρια σε παραγωγή.

Δεν γνωρίζουμε ποιος έχει δίκιο και ποιος άδικο, αλλά το γεγονός ότι έγινε η πρώτη απεργία μετά από 18 χρόνια πραγματικά μας δείχνει γιατί αυτοί οι άνθρωποι πήγαν μπροστά ενώ κάποιοι άλλοι πίσω…

Το e-nautilia.gr στο Google NEWS

Ακολουθήστε το e-nautilia στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ναυτιλιακές ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο.

Διαβάστε επίσης

Πειραιάς
21°C