Ψυχρό μέτωπο προκαλεί προσάραξη πλοίου στη Βιτζίνια [pics]

ornak_prosaraxi_sti_vitzinia_

Καθώς ένα ισχυρό ψυχρό μέτωπο επελαύνει στην ανατολική ακτή των Ηνωμένων Πολιτειών από προχθές, συνοδευόμενο από ριπές αέρα που φτάνουν τα 70 μίλια ανά ώρα στ’ ανοιχτά του Cape Henry, τα εμπορικά πλοία στο στόμα του Chesapeake Bay έχουν ν’ αντιμετωπίσουν ένα σοβαρό πρόβλημα.

12 πλοία που βρίσκονταν αγκυροβολημένα στην περιοχή του Lynnhaven Roads (νοτιοανατολικά της γέφυρας του Chesapeake Bay) άρχισε να σέρνουν την άγκυρα τους, προκαλώντας την προσάραξη του μήκους 229 μέτρων πλοίου μεταφοράς χύδην φορτίου Ornak, περίπου στις 20:35 την Τρίτη 15 Απρίλη, κοντά στο First Landing State Park.

Το πλοίο δεν μετέφερε κανένα φορτίο όταν προσάραξε και ανέμενε χθες το πρωί ρυμουλκό να το τραβήξει μαζί με την υψηλή παλίρροια.

Για να βοηθήσει στην αντιμετώπιση της κατάστασης, το γραφείο Virginia Pilot απέστειλε 11 πιλότους για να ξεκινήσουν τα σκάφη χθες το βράδυ ως προληπτικό μέτρο.

“Το Λιμενικό Σώμα, η εμπορική βιομηχανία και οι εταιρείες του λιμανιού συντονίζουμε τις προσπάθειες για να ανταποκριθούμε στις τρέχουσες δυσμενείς καιρικές συνθήκες και παρακολουθούμε όλες τις προσπάθειες να είναι ασφαλή όλα τα πλοία”, είπε ο καπετάνιος John Little, διοικητής του Τομέα του Hampton Roads.

“Καιρικά φαινόμενα, όπως η συγκεκριμένη καταιγίδα καταδεικνύουν τη συνεχιζόμενη ανάγκη για στενές σχέσεις συνεργασίας μεταξύ του Λιμενικού Σώματος, της ναυτιλιακής βιομηχανίας και των τοπικών συνεργείων έκτακτης ανάγκης για την ανταπόκριση σε ναυτιλιακά συμβάντα”, πρόσθεσε.

ornak_prosaraxi__sti_vitzinia_

ornak__prosaraxi_sti_vitzinia_

ornak_prosaraxi_sti_vitzinia__

Διαβάστε ακόμα