Πυρκαγιά ξέσπασε σε πλοίο container μήκους 295 μέτρων! [βίντεο]


Πυρκαγιά ξέσπασε στο 295 μέτρων APL πλοίο container την Κυριακή στα ανοικτά της ανατολικής ακτής της Νότιας Αφρικής κοντά στο Port Elizabeth.

Η νοτιοαφρικανική Αρχή για την Ασφάλεια στη Θάλασσα (SAMSA) ανέφερε ότι ειδοποιήθηκε την Κυριακή περίπου στις 17:49 για την πυρκαγιά στο υπό σημαία Λιβερίας APL Austria, το οποίο βρισκόταν 30 ναυτικά μίλια νοτιοδυτικά του ακρωτηρίου St Francis, ή περίπου 50 έως 70 χιλιόμετρα δυτικά της η πόλη του Πορτ Ελίζαμπεθ.

Η πυρκαγιά πιστεύεται ότι έχει ξεσπάσει στο Νο.4 αμπάρι του φορτίου του πλοίου.

“Το πλοίο είχε εντολή να προχωρήσει στο αγκυροβόλιο Algoa Bay όπου και στις 02h00 σήμερα το πρωί, Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2017. Υπάρχουν πολλά container που περιέχουν επικίνδυνο φορτίο στο κατάστρωμα πάνω από το αμπάρι Νο.4. Ευτυχώς κανένας δεν ήταν στη φωτιά “, δήλωσε ο καπετάνιος Daron Burgess, ένας κύριος σύμβουλος της SAMSA για την Νότια περιοχή.

Το πλοίο είναι σήμερα αγκυροβολημένο στο Ngqura στα ανατολικά του Πορτ Ελίζαμπεθ. Μερικά βίντεο που αναρτήθηκαν στο διαδίκτυο έδειξαν ότι εξακολουθεί να αναδύεται καπνός από το πλοίο, ενώ η επιχείρηση πυρόσβεσης συνεχίστηκαν και μετά τον ελλιμενισμό του πλοίου.

Διαβάστε ακόμα