Πυρκαγιά σε φορτηγό πλοίο στο λιμάνι του Κιέλου [pics]

ventiura_fire1

Αργά το βράδυ της Παρασκευής (18 Δεκέμβρίου), το φορτηγό πλοίο Ventura έπιασε φωτιά κατά την είσοδο του στη θύρα του λιμανιού Κιέλου στη Γερμανία.

Το πλήρωμα είχε παρατηρήσει ότι υπήρχε μια αυξημένη θερμοκρασία στα αμπάρια που περιείχαν πολτό από ζαχαρότευτλα και πιθανότατα η πυρκαγιά ξέσπασε λόγω της εισόδου φρέσκου αέρα. Οι τοπικές πυροσβεστικές αρχές ειδοποιήθηκαν και το Ventura οδηγήθηκε σε μια κοντινή προβλήτα. Εκεί εκφορτώθηκε μέρος του φορτίου, ενώ οι πυροσβέστες κατέσβησαν τις εστίες φωτιάς.

Το Σάββατο 19/12, στις 2 π.μ. τοπική ώρα, η πυρκαγιά στο Ventura είχε εκμηδενιστεί. Περισσότεροι από 50 πυροσβέστες από το Κίελο και από εθελοντικούς οργανισμούς του Dietrichsdorf και του Elmschenhagen ενεπλάκησαν.

ventiura_fire2

Το ο μήκους 106 μέτρων και χωρητικότητας 5780 dwt φορτηγό πλοίο γενικού φορτίου Ventura ήταν καθ ‘οδόν από τη Λιεπάγια της Λετονία προς το Μαρόκο. Μετά από μια επιθεώρηση που διενεργήθηκε από τις τοπικές αρχές το πλοίο συνέχισε το ταξίδι προς τη βορειοαφρικάνικη χώρα.

Περίπου 100 τόνοι του φορτίου καταστράφηκαν από την πυρκαγιά. Δεν υπήρξαν αναφορές για τραυματισμούς ή ρύπανση, ενώ μια έρευνα είναι σε εξέλιξη από τις αρχές για την αιτία της πυρκαγιάς.

Το φορτηγό πλοίο κατασκευάστηκε το 2006 από τη Sander Scheepsen Reparatiebedrij στο ναυπηγείο της στο Delfzijl της Ολλανδίας. Το πλοίο Ventura ανήκει και λειτουργεί από την γερμανική εταιρεία Strahlmann Reederei.

Ventura