Πυρκαγιά σε χημικό δεξαμενόπλοιο [pics]

purkagia_se_xhmiko_tanker_

Στις 28 Μαρτίου, μια πυρκαγιά ξέσπασε εν πλω στο Sichem Amethyst. Το περιστατικό συνέβη στις 9.40 π.μ. στο εσωτερικό της υπερκατασκευής του πλοίου, ενώ ήταν αγκυροβολημένο στο λιμάνι της Tarragona στην Ισπανία. Το πλοίο είχε αναχωρήσει από το Fos-sur-Mer, την Τετάρτη.

Και τα δεκαεπτά μέλη του πληρώματος εκκένωσαν το σκάφος. Επί του δεξαμενόπλοιου για να βοηθήσουν τους πυροσβέστες έμειναν μόνο ο καπετάνιος, ο αρχιμηχανικός και ο πρώτος αξιωματικός. Τα μέλη του πληρώματος επιβιβάστηκαν στο σκάφος Salvamar Diphda, μεταφέρθηκαν στην ξηρά και εξετάστηκαν στα ασθενοφόρα του Ναυτιλιακού Κέντρου Διάσωσης της Tarragona.

Η πυροσβεστική απέστειλε στο σημείο της πυρκαγιάς το ελικόπτερο Helimer 201. Η επιχείρηση υποστηρίχθηκε επίσης από τα ρυμουλκά Cambrils, Guernicaand και Remo. Το σχέδιο Αυτοπροστασίας του Λιμανιού της Tarragona έφτασε στο επίπεδο 3.

Η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο και όταν έσβησε τελείως, το Sichem Amethyst ρυμουλκήθηκε και δέθηκε στο λιμάνι γύρω στις 15:40. Οι ζημιές δεν έχουν ακόμη υπολογιστεί.

Το Sichem Amethyst είναι ένα δεξαμενόπλοιο μεταφοράς χημικών προϊόντων νηολογημένο στον Παναμά. Κατασκευάστηκε το 2006 από τη Murakami Hide Shipbuilding, με το μήκος του να φτάνει τα 114 μέτρα, το πλάτος του τα 18 μέτρα και τη χωρητικότητα του τα 8.817 dwt. Ιδιοκτήτης του πλοίου είναι η ινδική BSM.

purkagia_se_xhmiko_tanker__

purkagia_se__xhmiko_tanker_

purkagia_se_xhmiko__tanker_

purkagia__se_xhmiko_tanker_

Διαβάστε ακόμα