Πυρκαγιά σε φορτηγό πλοίο ανοικτά του Norfolk

e87e272e2bf14cf7497afcf86f9aa595Το 2012, φορτηγό πλοίο το οποίο διαχειριζόταν η Strahlmann προσάραξε, εν μέσω θαλασσοταραχής, στην Ουαλία

Σε βοήθεια έσπευσαν οι αρχές με σκοπό να κατασβήσουν την πυρκαγιά που ξέσπασε στο φορτηγό πλοίο Elbetor στα ανοικτά του Norfolk στην Αγγλία.

Η φωτιά, σύμφωνα με τις πληροφορίες, ξέσπασε στο ακομοδέσιο του 3,500 τόνων φορτηγού πλοίου νωρίς την Τέταρτη. Ο πλοίαρχος εξέπεμψε σήμα κινδύνου και ζήτησε από τις αρχές βοήθεια. Αμέσως στάλθηκαν στο σημείο δύο ελικόπτερα, ένα ναυαγοσωστικό και δύο άλλα σκάφη υποστήριξης.

Το πλήρωμα κατάφερε να σβήσει την φωτιά το απόγευμα της Τετάρτης, έχοντας και την βοήθεια 6 πυροσβεστών που κατάφθασαν με ελικόπτερο.

Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα, το πλοίο παρόλο που το ακομοδέσιο του είχε γεμίσει καπνό, ήταν ικανό να κινηθεί και να καταπλεύσει στο λιμάνι του Great Yarmouth αυτόνομα.

Δεν υπήρξε κάποιος τραυματισμός ή θαλάσσια ρύπανση, ενώ τα αίτια της πυρκαγιάς είναι υπό διερεύνηση.

Το υπό σημαία Αντίγκουας πλοίο Elbetor (πρώην Port Faro) ανήκει στην ROLAND και το διαχειρίζεται η Reederei Erwin Strahlmann, η οποία διαχειρίζεται 50 φορτηγά πλοία.

Το 2012, φορτηγό πλοίο το οποίο διαχειριζόταν η Strahlmann προσάραξε, εν μέσω θαλασσοταραχής, στην Ουαλία. Το πλοίο πήγε για διάλυση ενώ η αρχές ανακοίνωσαν ότι 33,000 λίτρα καυσίμου είχαν πέσει στην θάλασσα. Το πλήρωμα είχε διασωθεί με ελικόπτερο και δεν είχε υπάρξει κάποιος τραυματισμός.

CarrierGrounding1
[one_fourth]

Διαβάστε ακόμα