Ρωσικό φορτηγό πλοίο προσέκρουσε σε σιδηροδρομική γέφυρα που τροφοδοτεί την Κριμαία! (video)

Στις 26 Μαΐου, ένα ρωσικό φορτηγό πλοίο, το ZELENGA, συγκρούστηκε με μια σιδηροδρομική γέφυρα ενώ έπλεε μέσω του ποταμού Ντον στο Ροστόφ-ον-Ντον.

Το ρωσικό Υπουργείο Καταστάσεων Έκτακτης Ανάγκης δήλωσε ότι το φορτηγό πλοίο παρουσίασε βλάβη στο πηδάλιο καθώς προσπαθούσε να περάσει κάτω από το υπερυψωμένο τμήμα της σιδηροδρομικής γέφυρας, αλλά κατέληξε να συγκρουστεί με αυτήν.

Το πλοίο παρουσίασε δυσλειτουργία, παρέκκλινε από την πορεία του και προσέκρουσε σε τμήμα της σιδηροδρομικής γέφυρας, προκαλώντας σοβαρές ζημιές. Η γέφυρα του πλοίου φαίνεται να έχει υποστεί σοβαρές ζημιές. Δεν υπήρξαν αναφορές για τραυματισμούς. Ευτυχώς κανένα τρένο δεν διέσχιζε τη γέφυρα.

Τα ουκρανικά μέσα ενημέρωσης τόνισαν τη σημασία της γέφυρας που μεταφέρει προμήθειες στην Κριμαία. Υποστηρίζουν ότι είναι μια σημαντική οδός εφοδιασμού για υλικά και οπλισμό που χρησιμοποιούνται από τις ρωσικές δυνάμεις που κατέχουν την Κριμαία.

Το «ZELENGA» είναι ένα πλοίο γενικού φορτίου χωρητικότητας dwt 1.755 τόνων, το οποίο κατασκευάστηκε το 1978 και πλέει υπό τη σημαία της Ρωσίας.

Διαβάστε ακόμα