Σε επιχείρηση διάσωσης ιστιοφόρου συμμετείχε το Ηellenic Highspeed ανοιχτά της Σίφνου

Ενημερώθηκε μεσημβρινές ώρες της Πέμπτης η Λιμενική Αρχή Σίφνου από το Λιμεναρχείο Μήλου για περιστατικό ακυβερνησίας του Ι/Φ “ΤΟΑΤΟΑ” ΝΠ 8850 με τέσσερις (04) επιβαίνοντες, λόγω θραύσης του ιστού του στην θαλάσσια περιοχή ένα (01) ν.μ. νότια ν. Σίφνου.

Στην περιοχή έσπευσαν προς παροχή συνδρομής περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., το Ε/Γ-Ο/Γ-Τ/Χ “ΧΕΛΛΕΝΙΚ ΧΑΪΣΠΙΝΤ” Ν.Π. 12331, το Ι/Φ “ΙΡΚΟ 1” σημαίας Γαλλίας, το Α/Κ “ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ” Ν.Σ. 1010 με επιβαίνοντες στελέχη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και το Τ/Χ – Α/Ψ “ΣΕΡΑΛΛ” Τ.Σ. 65.

Οι ανωτέρω επιβαίνοντες, τρεις (03) αλλοδαποί εκ των οποίων ένας ανήλικος και μία ημεδαπή, εγκατέλειψαν το Ι/Φ σκάφος τους και επιβιβάστηκαν στο Ι/Φ “ΙΡΚΟ 1” καλά στην υγεία τους, για να μεταφερθούν ασφαλώς στο λιμένα Βαθύ ν. Σίφνου. Το Α/Κ “ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ” ρυμούλκησε το Ι/Φ “ΤΟΑΤΟΑ” στο αλιευτικό καταφύγιο του όρμου Πλατύ Γυαλού ν. Σίφνου.

Από την οικεία Λιμενική Αρχή που διενεργεί την προανάκριση απαγορεύτηκε ο απόπλους του Ι/Φ “ΤΟΑΤΟΑ” μέχρι αποκατάστασης της ζημιάς και προσκόμισης βεβαιωτικών αξιοπλοΐας από τον παρακολουθούντα το πλοίο νηογνώμονα.

Διαβάστε ακόμα