Σε ισχυρή καταιγίδα έπεσε κρουαζιερόπλοιο με 4,180 επιβάτες!- Με ζημιές καταφθάνει στο λιμάνι (video+Pics)

krouazieroploio_kakokairiaΤο κρουαζιερόπλοιο Anthem of the Seas της Royal Caribbean αναμένεται να καταφθάσει me ζημιές στο λιμάνι Κανάβεραλ, στην Φλόριντα, τη Δευτέρα. Το πλοίο έπεσε σε ακταίες καιρικές συνθήκες στην ανατολική ακτή των ΗΠΑ.

Σύμφωνα με το gcaptain, το 4,180 επιβατών πλοίο απέπλευσε από τη Νέα Υόρκη με προορισμό το Κανάβεραλ το Σάββατο, πλέοντας κατευθείαν προς ισχυρή καταιγίδα, για την οποία υπήρχε πρόβλεψη ότι θα έχει ανέμους ταχύτητας 65 κόμβων ενώ το ύψος κύματος της θάλασσας θα έφτανε τα 11,5 μέτρα!

Στις 0200 το πρωί ώρα UTC της Κυριακής η καταιγίδα είχε αποκτήσει δύναμη σαν του κυκλώνα και η ταχύτητα του ανέμου στην περιοχή ήταν 65 κόμβοι.

Δείτε ένα βίντεο που ανάρτησε κάποιος επιβάτης στα social media

 

 

Σε δήλωση της η εταιρεία είπε ότι το πλοίο έπεσε σε πολύ άσχημες καιρικές συνθήκες και ο πλοίαρχος ζήτησε από όλους τους επιβάτες να παραμείνουν στις καμπίνες τους. Δεν υπήρξαν μέχρι εκείνη την στιγμή σοβαρές ζημιές, παρά μόνο κάποιες σε κοινόχρηστους χώρους και καμπίνες, κάτι το οποίο δεν επηρεάζει σε καμία περίπτωση την αξιοπλοΐα του πλοίου.

 zimia_se_krouazieroploio 

Η Αμερικάνικη ακτοφυλακή σε ανακοίνωση της είπε ότι δεν έλαβε κάποια κλήση έκτακτης ανάγκης από το πλοίο αλλά επικοινώνησε με αυτό μετά από αναρτήσεις που είδε στα social media.

capture3 capture4-1

Η μετεωρολογική υπηρεσία της Αμερικής (National Weather Services’ Ocean Prediction Center)ποστάρισε στο Fb τον καιρό που είδε.

12711140_1003677659690965_8184766237820200401_o-1

Δεν έχει αναφερθεί κάποιος τραυματισμός ενώ το πλοίο αναμένεται στο λιμάνι την Δευτέρα το απόγευμα τοπική ώρα.

 

Διαβάστε ακόμα